17 de maig. Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

El passat 2014 es va aprovar a Catalunya la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, instant els ajuntaments a desenvolupar polítiques LGTBI.

El 17 de maig es commemora a nivell mundial el Dia Internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (LGTBIfòbia) i des de les Regidories d’Igualtat dels municipis de la Mancomunitat es promouen diferents actes de sensibilització i prevenció de la LGTBIfòbia i de visibilització del col•lectiu.

Amb aquesta agenda d'actes la Mancomunitat vol fer visibles les discriminacions que el col·lectiu LGTBI segueix patint malgrat els avenços en lleis i reglaments. A pesar d'aquest reconeixement de drets, segueix havent-hi estigma sobre el col·lectiu i és necessari avançar per viure en ciutats respectuoses i diverses on la normalitat social faci que les persones LGTBI es puguin mostrar tal com són, sense por i amb plena acceptació. Per tal de fer realitat aquest objectiu, la MICOD treballa per la tolerància zero a qualsevol discriminació per orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere.

Consulta les activitats que s'han desplegat des de l'Area d'igualtat de gènere i LGTBI i des dels municipis i ajuntaments de la MICOD.

 

Darrera actualització: 07.05.2024 | 11:48
Darrera actualització: 07.05.2024 | 11:48