Agenda Urbana

Els set municipis de la Conca d’Òdena es posen d’acord per idear la ciutat del futur

 
La Junta General de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena va aprovar el 6 d’octubre de 2022 el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de la Conca d’Òdena.
 
Aquest pla recull les accions que durà a terme la Mancomunitat en els àmbits de territori, cohesió social i qualitat de vida de manera alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 per tal de garantir un futur més sostenible des de l’àmbit de la Conca d’Òdena.
 
L’Agenda Urbana és un full de ruta que marca els objectius estratègics del territori, i constitueix també un mètode de treball i un procés que implica tots els actors –els set municipis de la Conca d’Òdena, en aquest cas- que intervenen en les ciutats i que busquen un desenvolupament equitatiu, just i sostenible dins de cada un dels seus camps d’acció. 
 
Les accions que recull el document són:
Acció 1 – Ordenació del sòl 
Acció 2 – Resiliència. Gestió del canvi climàtic compartida 
Acció 3 – Economia circular: millora de la gestió integrada de residus 
Acció 4 – Mobilitat eficient i sostenible a la Conca d’Òdena 
Acció 5 – Gestió conjunta de l’accés a l’habitatge 
Acció 6 – Envelliment i economia “silver” 
Acció 7 – Promoció econòmica i captació de recursos 
Acció 8 – Avançar cap a una governança territorial a la Conca d’Òdena per a l’impuls de projectes estratègics
 
 
A més de l'estratègia conjunta en clau de Conca, aquesta nova estratègia municipal amb mirada 2030 també incorpora un annex del Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de la Conca d’Òdena que dona cabuda a projectes o mesures, de caire municipal, que es poden integrar dins d’alguna de les accions estratègiques supramunicipals per tal d’evitar la multiplicitat d’agendes urbanes locals al territori. 
 
Us podeu descarregar el document sencer en aquest enllaç 
 
Darrera actualització: 11.10.2022 | 12:01
Darrera actualització: 11.10.2022 | 12:01