Guia de contes amb mirada feminista
Els contes són una eina educativa i de socialització i transmeten valors. Des de la primera infància ens expliquen històries i aventures que, a part d’ensenyar una llengua, transmeten valors educatius molt importants per a la socialització. Els contes no només ens fan gaudir d’històries, de personatges o de diferents situacions que captiven l’imaginari dels infants sinó que també tenen el poder de transmetre valors, d’oferir un model a seguir o també oferir una font de creació i imaginació. Precisament s’observa en els contes més tradicionals uns rerefons sexistes i emmarcats en situacions de desigualtat entre nens i nenes o personatges masculins i femenins.
La Guia de contes amb mirada feminista ajudarà a ser conscients dels estereotips que podem transmetre i que són generadors de rols normatius que acaben sent excloents i discriminatoris.
Les nostres biblioteques recullen moltíssimes propostes de contes que trenquen amb les històries tradicionals i masclistes. A la guia podreu trobar cadascun dels contes segons les temàtiques es es classifiquen i a les biblioteques on estan disponibles:
Temàtiques:
- Aportacions i visibilització de les dones
- Revisió d'estereotips de gènere
- LGTBIQA+ i diversitats familiars
- Prevenció de violències masclistes
Biblioteques de la Conca d'Òdena:
- Biblioteca Central d'Igualada
- Bibioteca de Vilanova del Camí
- Biblioteca MontÀgora de Santa Margarida de Montbui
- Biblioteca l'Atzavara d'Òdena
- Biblioteca Municipal Mossèn Cinto Verdaguer, de La Pobla de Claramunt
- Bibliobús Montserrat (Jorba i Castellolí)