28 de juny. Dia per l'alliberament LGTBI

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI.  Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar  i  reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.

Amb motiu del 28 de juny, dia de l’orgull LGTBI, els municipis de la Mancomunitat organitzen diversos actes per a la visibilització LGTBI i per seguir trencant estereotips vers el col·lectiu. Les activitats, que van arrencar el dia 1 de juny i s’allargaran fins al 12 de juliol, van adreçades sobretot a joves i estan encarades a la prevenció de la LGTBIfòbia a través de dinàmiques i tallers vivencials.

Es penjarà la bandera LGTBI als balcons dels ajuntaments que aquest 2021 incorpora també, a més del colors de la bandera irisada de l’Arc de Sant Martí, les franges triangulars amb els colors de la bandera trans i els colors marró i negre. Aquesta és una proposta de Daniel Quasar, activista nord-americà que s’identifica com a demisexual, queer i no binari. Quasar ha agafat la bandera irisada, creada per Baker, i hi ha afegit els colors blanc, negre, marró, celeste i rosa, és a dir, els colors de la diversitat racial i de la bandera trans. Aquest canvi no l’ha fet afegint franges horitzontals sinó que les ha col·locat al lateral esquerra i de forma triangular, per aportar èmfasis d’inclusió i progrés.

Els ajuntament de la MICOD han organitzat diversos actes de visibilització del col·lectiu LGTBI. Es pintaran diversos bancs amb els colors insígnia i es faran pancartes. També s'han preparat diversos tallers per a joves, per a prevenir la LGTBIfòbia. Consulteu l' agenda d'actes del DIA DE L'ORGULL LGTBI i participeu!

Darrera actualització: 16.06.2021 | 11:29
Darrera actualització: 16.06.2021 | 11:29