Notícies

 • Cau Jove Bon balanç de la commemoració del 8M a la Conca d’Òdena, malgrat la pandèmia 24 de març de 2021

  Un cop celebrat el gruix dels actes del cicle del 8 de març, la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) fa un bon balanç de la participació. Malgrat haver d’adaptar la majoria d’actes a les restriccions provocades per la pandèmia, des de l’organització es mostren satisfets del seguiment que han tingut les més de cinquanta activitats programades.

 • Els sindicats CCOO i UGT defensen el Pla Director de la Conca d’Òdena Els sindicats CCOO i UGT defensen el Pla Director de la Conca d’Òdena 15 de març de 2021

  Els responsables dels dos sindicats majoritaris a l’Anoia, Alfonsa Santisteban, coordinadora de CCOO Anoia, i Francesc Rica Saavedra, secretari general UGT Anoia-Alt Penedès-Garraf, han fet públic un article conjunt en defensa del Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO).

 • Els Ajuntaments de la Conca d’Òdena i Salut fan balanç d’un any del tancament en un acte unitari Els Ajuntaments de la Conca d’Òdena i Salut fan balanç d’un any del tancament en un acte unitari 15 de març de 2021

  El 12 de març del 2020, el creixent nombre de casos confirmats tant en professionals com en pacients a l’hospital va obligar el Govern de la Generalitat de Catalunya a confinar els municipis d'Igualada, Vilanova del Camí, Òdena i Santa Margarida de Montbui.

 • Reunio Aliança Per la Conca Octubre 2020 Un any del tancament perimetral de la Conca d’Òdena: la MICOD fa balanç 9 de març de 2021

  Ara fa un any, els municipis que formen part de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD) van haver d’afrontar una situació inesperada i altament complexa de gestionar: un tancament perimetral. La decisió va marcar un abans i un després al si de la MICOD, que ara fa balanç del que van suposar per la institució aquelles setmanes crítiques.

 • Premi Natividad Yarza La jove Aina Carrique Balcells guanya el Premi Nativitat Yarza de recerca de gènere organitzat per la MICOD 8 de març de 2021

  El Premi Natividad Yarza convocat per l’Àrea d’Igualtat de gènere i LGTBI de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD) ja té guanyadora. 

 • Conca d'Òdena Alta implicació de ciutadans i entitats en el procés participatiu sobre el Pla director de l’activitat econòmica de la Conca d’Òdena 2 de març de 2021

  El procés participatiu sobre el futur Pla director urbanístic (PDU) de l’activitat econòmica de la Conca d’Òdena ha finalitzat amb 1.143 propostes recollides sobre el model econòmic que es vol per a la zona, les seves oportunitats d’inversió i quins es consideren els espais més idonis al territori per acollir l’activitat econòmica i industrial.

 • 8M La MICOD organitza prop de cinquanta actes per commemorar el 8 de març a la Conca d’Òdena 24 de febrer de 2021

  Les regidores dels set municipis de la Conca d’Òdena han presentat aquest dimecres un farcit programa d’actes de commemoració del 8 de març, el Dia Internacional de les Dones.

 • Cartells del 8 de març La jove igualadina Marta Pérez Luque guanya el concurs de cartells del 8 de març de la MICOD 15 de febrer de 2021

  Les persones integrants de la comissió avaluadora de la vuitena edició del concurs de cartells han escollit com a imatge guanyadora la proposta de la jove igualadina Marta Pérez.

 • Imatge Servei El Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la MICOD ha atès 147 dones durant el 2020, la majoria per angoixa i depressió arran del confinament 8 de febrer de 2021

  Un total de 147 dones han estat ateses al llarg de l’any 2020 pel Servei d’Informació i Atenció a les dones (SIAD) de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, un servei per a dones que ofereix informació, orientació i assessorament en els àmbits laboral, social, personal, familiar o d’altres. El perfil de dones que recorren a aquest servei tenen generalment entre 30 i 65 anys, estudis primaris o secundaris i són majoritàriament de nacionalitat espanyola.

 • speed dating Bon balanç del programa d’inserció laboral de la MICOD, amb set joves contractats per empreses del territori 1 de febrer de 2021

  La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) ha completat aquesta setmana el programa “Conca Industrial 4.0” per afavorir la inserció laboral del jovent dels municipis de la Conca al sector industrial. Després de quatre mesos i mig d’activitat, el programa deixa un molt bon balanç; dels dotze joves participants set han aconseguit un contracte laboral en una empresa industrial del territori, un jove ha reprès els estudis que havia interromput i els quatre alumnes restants estan participant en processos de selecció de personal.

 • foto de la Conca d' Òdena L' Anoia viu el repunt de l' atur més significatiu dels últims mesos 14 de gener de 2021

  Les dades de l’ atur facilitades pel Servei d'Ocupació de Catalunya indiquen que al desembre del 2020 s’ ha produït un dels repunts més importants d'aquests 12 mesos.

  El balanç de persones que s'han donat d'alta i de baixa al SOC de l'Anoia, aquest desembre, és de 317. És la dada més alta des dels tres mesos de la primavera, quan l'atur va enfilar-se amb els tancaments del confinament total i l'Estat d'Alarma. Amb aquest increment de desembre - el total de demandants de feina a l'Anoia es torna a acostar a 9.000. Ara són 8.934. 

  Igualada és el municipi més afectat:  té 700 aturats més en un any, seguit per Santa Margarida de Montbui I Vilanova del Camí.

  La comarca de l'Anoia amb 118.467 habitants, és una de les que pateix més atur de Catalunya, i el pes específic de la població recau en els set municipis de la conca d'Òdena  Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí) concentren 68.454 habitants, gairebé el 60% de la comarca.

  La taxa d'atur a la comarca de l'Anoia se situa en el 15,40%, mentre que la mitjana de Catalunya és del 13,12%. Entre gener i setembre  del 2020 s'han presentat a la comarca 1.640 expedients de regulació d’ocupació que han afectat 11.763 persones treballadores.

   

 • bones festes Els somriures són les millors garlandes per al Nadal. 17 de desembre de 2020

  La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d' Òdena integrada pels municipis: Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui,Òdena,la Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí us volem desitjar un Bon Nadal, Bones Festes i Feliç 2021.

 • Joguines Les joguines són sexistes? 16 de desembre de 2020

  S’apropen de nou les festes de Nadal i amb elles la tradició de regalar il·lusió i presents als més petits i petites de la família. Ja fa dies que per les cases corren els tradicionals catàlegs de joguets de les principals botigues del territori.

 • speed dating Deu empreses i onze candidats a l’Speed Dating del projecte Conca Industrial impulsat per la MICOD 15 de desembre de 2020

  El projecte Conca Industrial 4.0, subvencionat per Diputació de Barcelona, té per objectiu afavorir la inserció dels joves en el sector industrial del nostre territori.

  Aquest matí  la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’ Òdena  ha acollit la jornada d’Speed Dating on line:  una sessió pràctica de generació d’oportunitats professionals i de coneixement de potencials perfils per cobrir vacants d’ocupació en el sector industrial de les empreses de la Conca amb la col·laboració de la Unió Empresarial de l’Anoia i KTC Global.

   

 • 25N Activitats a la Conca d’Òdena per a l’eliminació de les violències masclistes 18 de novembre de 2020

  El 25 de novembre es commemora el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones i els ajuntaments de la Conca d’Òdena tornen a elaborar una agenda unitària d’activitats de sensibilització, prevenció i actuació per a l’eliminació d’aquestes violències masclistes i patriarcals.

 • alumnes Jornada d' Speed Dating en el marc del projecte la Conca Industrial 4.0 16 de novembre de 2020

  El projecte Conca Industrial 4.0, subvencionat per Diputació de Barcelona, té per objectiu afavorir la inserció dels joves en el sector industrial del nostre territori.

  La MICOD i la Unió empresarial de l’ Anoia impulsen una sessió pràctica de generació d’oportunitats professionals i de coneixement de potencials perfils per cobrir vacants d’ocupació de les empreses de la Conca el proper 15 de desembre en el marc del projecte la Conca Industrial 4.0

 • Mostra 20 La Mostra de Films de Dones 2020 s’adapta al format on line 11 de novembre de 2020

  Si bé fa unes setmanes s’anunciava que tres municipis de la Conca d’Òdena acollirien projeccions presencials de la Mostra de Films de dones en el seu programa itinerant Conegudes també a casa…, la MICOD ha decidit reprogramar aquesta participació i adaptar-la al moment social que estem vivint.

 • Comerç La plataforma Conca Comerç creix i amplia els serveis online 11 de novembre de 2020

  En l’apartat de restauració ara es podran fer comandes directes i també s’ofereix el de moda online

 • alumnes taller Els alumnes de la Conca Industrial assisteixen a sessions per aprofundir en les competències de les noves formes de treball 4.0 10 de novembre de 2020

  La MICOD promou la inserció laboral dels joves en el sector industrial a través del programa, La Conca Industrial, subvencionat per la Diputació de Barcelona.

  Aquest dilluns nou de novembre els dotze  joves  de entre 16 i 25 anys que participen en el programa de la MICOD la Conca Industrial 4.0 han començat una de les tres accions complementàries previstes en el projecte: Tallers de cerca de feina en l’ àmbit 4.0.

 • alumnes Programa de formació i inserció de joves en el projecte Conca Industrial 5 de novembre de 2020

  La MICOD impulsa un programa ocupacional adreçat a joves en el perfil de Polimantenidor industrial amb la col·laboració de la UEA

  El projecte la Conca Industrial 4.0, subvencionat per Diputació de Barcelona, té per objectiu afavorir la inserció dels joves en el sector industrial del nostre territori.

  En una situació post-COVID, on a la Conca d'Òdena es registra una taxa d’atur del 15,40% ( font: Hermes a data d'avui 2020) i, en especial, als joves; la Mancomunitat vol vetllar per les oportunitats i el progrés del nostre territori promovent, entre d’altres, actuacions en suport a la ocupació de les persones aturades.

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49