Notícies

 • Tècnica d' ocupació i treballador empresa Bones pràctiques i noves actuacions en el marc del programa Reinmet 15 d'octubre de 2019

  Avui hem anat a Radio Igualada a presentar les noves actuacions previstes en el programa Reinmet de la mà de la tècnica del projecte.

  També ha participat a l'entrevista un dels alumnes del curs de manteniment industrial  Albert Lloveras, que ens ha explicat com l' ha beneficiat el seu pas pel  projecte. Acutalment esta  treballant a l' Empresa Virkar Group- Talleres Ribacar .

  Les noves actuacions previstes són :una tercera acció formativa en Soldadura, fomentar la contractació de treballadors per part de les empreses del sector metall mitjançant una línea d' ajuts econòmics. 

  Us deixem el podcast de l' entrevista: 

  https://t.co/ub5TX8zcFI?amp=1

  D' altre banda  les persones que vulguin participar aquesta tercera formació en soldadura, per a anar a treballar al sector del metall també.

  Trobareu a l' equip de la MICOD al 93.805.04.09, personalment a les seves oficines a l' Avinguda Mestre Muntaner, 86 o bé a la seva web micod.cat 

 • El Sr. Marc Castells i Berzosa, President de la MICOD, i Raquel Serra Martorell, Coordinadora de l'entitat. Balanç satisfactori del programa REINMET que treballa per recolzar la re industrialització en el sector del metall de la Conca d’ Òdena 11 d'octubre de 2019

   

  La Mancomunitat de la Conca d’ Òdena està portant a terme el Projecte REINMET, a través del Programa OIL - Ocupació en la Indústria Local subvencionat per la Diputació de Barcelona. El REINMET treballa per impulsar i recolzar la re industrialització en el sector del metall de la Conca d’ Òdena des del passat mes de maig del 2018, a través dels següents objectius:

  1. Recolzar i contribuir al sector industrial, especialment al metall
  2. Cobrir dèficit de professionals en el sector del metall.
  3. Oferir una formació que respon a les necessitats de les empreses del territori .
  4. Crear espais de concertació Público- privada.

  Després de gairebé un any i mig de projecte, el President de la MICOD el Sr. Marc Castells i Berzosa, va fer balanç positiu de l’execució del projecte un cop s'han assolit el 90% dels objectius previstos. Aquests es tradueixen en:

  • Hem assolit el 100% d’inserció, de les 30 persones participants, en les dues accions formatives realitzades, fins a dia d’avui.
  • El 73% de les insercions han estat en el sector del metall.
  • Destacant que l’ 11%  de les contractacions son de caràcter indefinit, incentivat en part per la línia de bonificació a la contractació que promou el projecte Reinmet. 
  • El grau de satisfacció de les persones participants i dels agents implicats es d’un 9  sobre 10, segons enquestes realitzades.

  A 8 mesos vista, per a la finalització d'aquesta segona edició del REINMET, la MICOD es planteja els següents objectius:

  Beneficiar al màxim nombre de persones a l’atur de la Conca d’ Òdena, oferint-los:

  • Una tercera acció formativa en l’especialitat de Soldadura. El curs, que tindrà una durada de 270 hores de formació específica i 150h de pràctiques en empreses del sector del metall, s’iniciarà el mes desembre i finalitzarà a primers d’abril de l’any vinent. Les persones interessades es poden adreçar a la MICOD.
  • Donar suport a les persones que han participat en el projecte, promovent la seva inserció laboral de manera estable en el sector del metall.

  Recolzar a les empreses del sector del metall, per mitjà de:

  • Incentivar a les empreses, oferint-los unes bonificacions per la contractació estable de les persones participants del REINMET
  • Oferir treballadors formats en el sector.
  • Formació en l’àmbit de la Indústria 4.0 en el sector del metall.

  Per a més informació us podeu adreçar al tel. 93 805 04 09 o al correu ocupacio@micod.ca

  Mancomunitatde la Conca d'Òdena

  Avinguda Mestre Muntaner, 86
  08700 Igualada

 • Assistents al seminari de formació 4.0 Bona participació en el tercer seminari de 4.0 adreçada a les empreses del sector metall de la Conca d' Òdena 3 d'octubre de 2019

  Dimecres 2 d'octubre s' ha dut a terme  la jornada de formació en impressió 3D al sector metall: “Fabricació additiva al sector metall”.

  El seminari organitzat  dins del programa Reinmet de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’ Òdena  que s’ enmarca dins de l’ OIL (Programa per fomentar l 'ocupació a l' indústria local) subvencionat  per la Diputació de Barcelona  té entre els seus objectius promoure accions que facilitin la implementació  de la Indústria 4.0 en el sector del metall.  

  Es tracta de la 3a sessió que organitzem en el marc d'aquest programa i que ha tingut molt bona rebuda entre les empreses del sector. 

  Els objectius aconseguits són: proporcionar els coneixements bàsics en materials tècnics metàl·lics i no metàl·lics a la industria i els seus processos de transformació i fabricació

  Formació impartida: 

  • Introducció a les tecnologies AM:

  Materials, tipologia i processos de fabricació

  • Fabricació del pols metàl·lic:

  Processos d'atomització, formes i tamany de les partícules

  • Fabricació de peces en AM Metàl·lic:

  Avantatges, inconvenients i defectes

  Formador: Javier Ardanuy, Tècnic especialista en materials i processos d’Eurecat

 • 3r Seminari ReinMet Inscripcions 3r Seminari ReinMET “Fabricació additiva al sector metall” 4 de setembre de 2019

  Dimecres 2 d'octubre de tindrà lloc la jornada de formació en impressió 3D al sector metall: “Fabricació additiva al sector metall”. És una formació totalment gratuïta, impartida per Eurecat, i que forma part del programa ReinMET. Es tracta de la 3a sessió que organitzem en el marc d'aquest programa i que ha tingut molt bona rebuda entre les empreses del sector.

  Les places són limitades a l'ordre d'inscripció, sempre amb preferència per les empreses que ja han participat del programa ReinMET, acollint personal en pràctiques o en l'enquesta de prospecció.

  http://uea.cat/gestor_formularis-mostrar_formulari-120-cat.htm?fbclid=IwAR28nSRpzjRkJ3g7EZ9l6ZGgjEt-bkjT6LwXN-qKldC3OchjODTOlc7YjHg

 • Sessió de contes Sessió de contes en sensibilització en el medi ambient per als més menuts 11 de juliol de 2019

  Ahir es va celebrar la 3ª Sessió de contes en sensibilització en el medi ambient per als més menuts d’ Òdena, en la que hi varen participar 44 nenes i nens del Casal d’estiu.

  Aquest recurs, subvencionat per Diputació de Barcelona, fomenta el debat i ajuda a conscienciar sobre l'estalvi energètic d’una manera amena i divertida.

 • Activitats als casals d' estiu de la Conca d' Òdena ACCIONS DE SENSIBILITZACIÓ EN EL MEDI AMBIENT PER ALS CASALS D’ESTIU DE LA CONCA D’ÒDENA 8 de juliol de 2019

  La Mancomunitat Intermunicipal de la Cònca d' Òdena (MICOD), ha organtizat un seguit d' activitats de sensibilització ambiental, relacionades amb l' estalvi d' energia, energies alternatives i lluita contra el canvi climàtic, per als casals d' estiu, dels municipis que la conformen. 

  En concret s’ha programat una sessió de contes per a cada casal d’estiu, on es preveu que hi participin més de 160 nenes i nens de la Conca, en edats compreses de 3 a 12 anys.

  Les sessions, que han arrencat aquest dilluns al Casal d’Estiu de Jorba, és un recurs subvencionat per Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de conscienciar en la millora de la gestió energètica i afavorir el canvi d’hàbits a favors de les energies renovables d’una manera amena i divertida.

 • Inografia Resum dades compreses entre 01/05/2018 i 30/06/2019 BALANÇ SATISFACTORI DE L’ANY D’ACTIVITAT DEL PROGRAMA REINMET 5 de juliol de 2019

  La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD)  fa balanç del projecte  REINMET, subvencionat per la Diputació de Barcelona i adreçat a la recuperació de la capacitat professional i la capacitat productiva, concentrat especialment en tasques d’especialització per donar suport a la reindustrialització del sector del metall.

 • Virkar Group Visita dels alumnes de Manteniment Industrial del projecte Reinmet a Virkar Group, Talleres Ribacar S.L 5 de juliol de 2019

  Alumnes del curs de Manteniment Industrial, organitzat per de la Mancomunitat Intermunicipal de la Cònca d’ Òdena en el marc del  Programa Reinmet (programa en suport del sector del metall- link ),   varen visitar l’empresa VIRKAR GROUP, Talleres Ribacar SL el passat dimarts dos de juliol del 2019.

  Un dels àmbits de treball del Reinmet rau en fomentar la col·laboració amb les empreses de l’Anoia en el sector metall i gràcies a aquestes sinergies i detecció de les necessitats de les empreses  gran part dels alumnes ,previ a la finalització del curs, han trobat feina.

  VIRKAR GROUP, Talleres Ribacar SL de la mà de Xavier Riba (gerent de l’empresa) va obrir les portes als alumnes amb l’objectiu de donar-los a conèixer el seu  dia a dia com el procés productiu en cada una de les seccions del taller (soldadura, torn, fresa, fabricació,...) especialitats en les quals s’ han format.

  Agraïm la col·laboració i implicació de les empreses del sector al programa, i en aquest cas a  VIRKAR GROUP, Talleres Ribacar SL i  a Xavier Riba, que ha acollit a part dels alumnes dels cursos de Soldadura i Manteniment Industrial en pràctiques en altres i actuals edicions del programa i contractació de perfils..

 • Fabricació Additiva al Sector Metall Tercera Sessió Eurecat MICOD: Fabricació Additiva al sector metall - duplicat 1 de juliol de 2019
 • Malbert et descobreix què s'amaga darrere aquest objecte que veus cada dia CHALLENGE INDUSTRIA 4.0 20 de juny de 2019

  Diversos estudis alerten del creixent desequilibri entre la demanda i l’ oferta del mercat de treball, especialment en les disciplines que es coneixen com  STEM (Ciència , Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques).

  Els  joves soler tenir “ una visió molt limitada de les professions cientificotècniques i de les tasques que hi desenvolupen els professionals, cosa que limita l’ oportunitat d’ imaginar-se a si mateixos com a professionals en un futur”

  • Potenciar el sector industrial entre els joves.
  • Treure les connotacions negatives que els joves associen a la indústria.
  • Lluitar contra el desprestigi de la formació professional

  La Micod vol generar IMPACTE  a través d’ instagram, youtube i el portal d’ adolescents, a més de les xarxes socials de les entitats territorials que participen en el Projecte OIL i altres per  donar visibilitat del sector industrial entre el col·lectiu de joves actuant com a impulsora 

 • 28 de juny, dia per l’alliberament LGTBI 18 de juny de 2019

  El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. 

 • 28M19 Programa d’actes en relació a la salut de les dones 21 de maig de 2019

  Cada 28 de maig, les Regidories d’Igualtat de gènere i LGTBI de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD), commemorem el Dia internacional d’Acció per a la salut de les dones. S’organitzen tot un seguit d’activitats relacionades amb aspectes de la salut que preocupen especialment a les dones, perquè ho pateixen directament o perquè són aspectes que s’han invisibilitzat, no s’han tractat el suficient i se’n troben poques propostes.

 • 17M19 Les Regidories d’Igualtat de la MICOD visibilitzen el col•lectiu LGTBI 10 de maig de 2019

  El 17 de maig es commemora a nivell mundial el Dia Internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (LGTBIfòbia) i des de les Regidories d’Igualtat i LGTBI dels municipis de la Mancomunitat es promouen diferents actes de sensibilització i prevenció de la LGTBIfòbia i de visibilització del col·lectiu.

 • Premi NY La Mancomunitat crea el premi Natividad Yarza a la recerca en gènere 7 de maig de 2019

  L’Àrea d’Igualtat de gènere de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena ha creat el premi Natividad Yarza per als treballs de recerca de Batxillerat que investiguin temes relacionats amb els feminismes i analitzats des de la perspectiva de gènere.

 • Inici curs 29 abril Nous professionals en Manteniment Industrial 6 de maig de 2019

   

  Arrenca la segona formació en metall pels candidats i candidates del ReinMet. Les empreses participants cursaran una formació en robòtica i automatització. 

 • MIPIM Promocionem la Conca d’Òdena al MIPIM, la fira internacional d’inversió immobiliària 13 de març de 2019

  Aquest dimarts 12 i fins divendres 15 de març, l’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) participem a la fira internacional d’inversió immobiliària MIPIM, a Cannes.

 • Fira BSTIM Participem a la fira BSTIM, la fira de referència del sector tèxtil 7 de març de 2019

  Els dies 6 i 7 de març, Fira d’Igualada i l’Agrupació Tèxtil FAGEPI organitzen la quarta edició de la fira tèxtil BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing), l’única fira de producció tèxtil de l’Estat espanyol.

 • dfedf L'alumnat del Curs de Soldadura es forma al taller 5 de març de 2019

  L'alumnat del curs de Soldadura del programa ReinMET està completant la seva formació al taller de soldadura abans d'iniciar el període de pràctiques a empresa.

 • Aposta per la Conca El Consorci de la Zona Franca aposta per la Conca d’Òdena 1 de març de 2019

  Aquest dimecres 27 de febrer ha tingut lloc la presentació de l’aposta del Consorci de la Zona Franca pel desenvolupament de projectes empresarials als sectors industrials de la Conca d’Òdena, concretament al sector industrial de Can Morera (Òdena). 

 • Brokerage Event Mobile Participem al Brokerage Event del Mobile World Congress 1 de març de 2019

  Del 26 al 28 de febrer, l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa de Generalitat de Catalunya (ACCIÓ) organitza el Brokerage Event al Mobile World Congress, una oportunitat per a trobar socis de cooperació internacionals, acords de venda i llicències, joint ventures, subcontractació, transferència tecnològica o projectes d’R+D, aprofitant l’esdeveniment de referència del sector TIC a Barcelona.

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49