La MICOD crida a les empreses que vulguin incorporar personal format en instal·lacions d’aerotèrmia

Dimecres, 25 d'octubre de 2023 a les 09:00

Aquest mes d’octubre una dotzena de joves de la Conca d’Òdena ha començat el curs de muntatge d’instal·lacions d’aerotèrmia organitzat per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD) i subvencionat per la Diputació de Barcelona, en el marc del programa “Conca Industrial 4.0”. A més de rebre una formació totalment gratuïta de 130 hores teoricopràctiques, els participants portaran a terme 40h pràctiques en una empresa de la comarca abans de finals d’any.

El sector de les energies renovables viu un gran creixement i hi ha una gran mancança de professionals formats, és per això que diverses empreses ja s’han interessat a poder acollir alumnes en pràctiques. Una d’aquestes empreses és Saltoki, amb seu a Igualada, que des de la seva Fundació acull l’alumnat perquè es pugui formar a les seves instal·lacions. Durant la formació teòrica, els alumnes aprenen a realitzar el muntatge i el manteniment de sistemes d’aerotèrmia segons els seus principis tècnics i la termodinàmica, així com les operacions necessàries per aplicar l’energia de l’aire a la climatització. El curs inclou la formació en prevenció de riscos laborals al sector del metall i de treballs en alçada, una formació obligatòria per a tots els treballadors que s’imparteix al propi curs perquè no l’hagin d’assumir les empreses.

La MICOD fa una crida a les empreses del territori que vulguin acollir alumnes en pràctiques no laborals i recorden que la convocatòria per col·laborar es manté oberta. Aquelles empreses interessades o que vulguin més informació només cal que es posin en contacte amb la Mancomunitat a través del correu concaindustrial@micod.cat abans de la segona quinzena de novembre.

Es tracta de la primera edició d’aquest curs, però la MICOD ja ha organitzat anteriorment altres edicions d’altres cursos com el muntatge d’instal·lacions de plaques fotovoltaiques i les empreses que van acollir estudiants en pràctiques van quedar molt satisfetes de l’experiència. Properament es duran a terme dues formacions gratuïtes més: el curs de muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques i el curs de Soldadura.

 

Conca Industrial 4.0

El Programa Conca Industrial 4.0, organitzat per la MICOD i subvencionat per la Diputació de Barcelona està en marxa des del 2020 per ajudar al sector industrial de la Conca d’Òdena a incorporar personal amb el perfil d’aprenent qualificat. Aquest programa, que ja arriba a la tercera edició, vol promoure la competitivitat de les indústries i donar resposta a les seves necessitats tot capacitant a les persones en situació d’atur de la Conca d’Òdena, especialment dones i joves, perquè es puguin dedicar als diferents sectors industrials del territori, que suposen un volum molt important d’empreses, llocs de treball i facturació.

Darrera actualització: 25.10.2023 | 11:05