La Mancomunitat obre les inscripcions per als cursos gratuïts per treballar a la indústria

Dilluns, 17 de juliol de 2023 a les 00:00

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) ha organitzat tres formacions gratuïtes a partir de la tardor que inclouen pràctiques en empreses del sector industrial de l’Anoia. L’objectiu principal és facilitar la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones aturades a la Conca en el sector industrial, especialment joves i dones. Alhora pretén donar resposta a les necessitats del sector i fomentar la competitivitat. 

Les tres formacions que s’ofereixen són en l’àmbit del muntatge d’instal·lacions d’aerotèrmia (és la primera vegada que es fa aquesta formació), en l’àmbit del muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques (que ja s’havia realitzat el curs passat) i diverses formacions en soldadura. Es tracta de tres oficis que tenen molta demanda a la Conca d’Òdena i requereixen professionals formats.
 
Les formacions es fan en el marc del programa Conca Industrial 4.0, amb el qual la MICOD vol fomentar la vocació industrial entre els joves, afavorir la presència de la dona en un sector fortament masculinitzat i contribuir a la millora i competitivitat de l’activitat industrial de la Conca. Una de les línies de treball que contempla el pla és la participació activa dels agents socioeconòmics del territori. La Fundació Saltoki ja ha confirmat que col·laborarà de nou en el projecte, acollint els alumnes de les formacions d’aerotèrmia i plaques solars a les seves instal·lacions d’Igualada i ajudant a proporcionar-los les pràctiques posteriors.
 
La durada dels cursos oscil·la entre les 150 i les 240 hores, amb una durada d’entre dos i quatre mesos, en funció del curs. A més de fer pràctiques formatives (no remunerades) en empreses del sector, als alumnes se’ls dissenyarà un itinerari personalitzat per trobar feina, i també rebran formació en el mòdul sobre intel·ligència emocional per dotar-los de recursos per a poder millorar l’autoconfiança de cara a les entrevistes per trobar feina.
 
Els cursos són gratuïts i s’hi poden inscriure totes les persones empadronades a un dels set municipis de la Conca d’Òdena (Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí), amb un nivell d’estudis d’ESO o equivalent i en situació d’atur. Es donarà prioritat a la motivació, actituds i  aptituds de les persones i també es prioritzarà la inscripció de dones a la formació com a mesura per començar a revertir la masculinització del sector industrial. Les persones interessades poden omplir aquest formulari , o bé adreçar-se a la Mancomunitat de la Conca d’Òdena escrivint un correu electrònic a ocupacio@micod.cat.
 
Conca Industrial 4.0
El Programa Conca Industrial 4.0, organitzat per la MICOD i subvencionat per la Diputació de Barcelona està en marxa des del 2020 per ajudar al sector industrial de la Conca d’Òdena a incorporar personal amb el perfil d’aprenent qualificat. Aquest programa, que ja arriba a la tercera edició, vol promoure la competitivitat de les indústries i donar resposta a les seves necessitats tot capacitant a les persones joves, futures treballadores, perquè es puguin dedicar als diferents sectors industrials del territori, que suposen un volum molt important d’empreses, llocs de treball i facturació. 
 
Darrera actualització: 17.07.2023 | 11:00