Què es una resclosa? Jorba - resclosa de la Riera de Rubió - Jorba.

La nostra ruta comença al Municipi de Jorba, on deixarem el cotxe. Pujarem pel costat dret de l’església, pel carrer del rec, i girarem per agafar una pista ampla que comença en una casa antiga al final del nucli antic.

Comencem a pedalar en direcció a la resclosa de La Riera de Rubió, i veiem a la nostra esquerra l’antic camp de futbol i el pont del Comte d’Aranda. El pont va ser construït al final del segle XVIII per facilitar el pas sobre la Riera de Rubió. A la nostra dreta, sobre el Puig de la Guàrdia, es troben les ruïnes del castell de Jorba del segle X. A banda i banda del camí rural trobem roures, ametllers i camps de conreu. La Riera de Rubió, que baixa a la nostra esquerra, és aprofitada pels horts locals.

A mig recorregut, trobem un camí a la dreta, nosaltres continuem pel mateix camí en direcció a la resclosa. La humitat de la riera permet la presència d’oms i freixes al costat esquerre del camí. Més a prop de l’aigua, el conjunt de pollancres donen un contrast cromàtic amb les pinedes de la muntanya, sobre tot a la tardor.

Podem sentir el salt de l’aigua a diferents punts de l’itinerari. Destaquem els dos grans plataners, de gairebé 20 metres d’alçària, que trobem al llit de la riera. Una mica més amunt trobem la resclosa de La Riera de Rubió. És un entorn tranquil i fresc, envoltat de vegetació riberenca que serveix de refugi a diferents espècies d’ocells.

Podrem deixar les bicicletes a la resclosa i endinsar-nos al bosc, a peu, uns 50 metres. Vorejarem la resclosa pel camí de la dreta, en direcció a la plana de Rubió, fins arribar a una zona de descans. Després d’un merescut refrigeri, tornarem per la mateixa pista ampla en direcció a Jorba

Tota la informació al document adjunt a la dreta. 

Darrera actualització: 11.05.2017 | 12:21