S’obren les inscripcions pel curs gratuït d’instal·lacions d’energies renovables 

Divendres, 7 de gener de 2022 a les 00:00

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena obre el termini d’inscripció per apuntar-se a la 2a edició del programa Conca Industrial 4.0, que aquest 2022 consisteix en una formació gratuïta especialitzada en el muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques. Les 15 persones seleccionades tindran la possibilitat de fer pràctiques en empreses, rebran suport per la recerca de feina i podran participar en sessions d’speed dating amb empreses de l’Anoia. Hi poden participar les persones joves d’entre 19 i 29 anys de la Conca d’Òdena que estiguin buscant feina –ja sigui perquè estan a l’atur o treballant en situació precària- i tinguin una formació mínima d’ESO. 

El curs de muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques s’impartirà de febrer a maig, tindrà una durada de 260 hores teòrico-pràctiques, i donarà a l’alumnat coneixements bàsics d’electrotècnia, replantejament i funcionament, muntatge mecànic, muntatge elèctric i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques, un sector que, dins de les energies renovables, té una gran demanda de llocs de treball. La formació es complementarà amb sessions d’intel·ligència emocional.

El Programa Conca Industrial 4.0, organitzat per la MICOD i subvencionat per la Diputació de Barcelona, es focalitza en el sector industrial, un sector molt rellevant a la Conca d’Òdena que actualment té molta mancança de personal de la figura de l’aprenent qualificat. Aquest programa, que arriba a la seva 2a edició, vol promoure la competitivitat de les indústries i donar resposta a les seves necessitats tot capacitant a les persones joves, futures treballadores, perquè es puguin dedicar als diferents sectors industrials del territori, que suposen un volum molt important d’empreses, llocs de treball i facturació. 

El període d’inscripcions ha arrencat aquest dilluns 10 de gener i s’allargarà fins el dia 4 de febrer. Per realitzar les inscripcions o obtenir més informació envieu un correu electrònic a ocupacio@micod.cat o bé trucar al telèfon 938066555.

 

Darrera actualització: 25.01.2022 | 11:14