Obertes les inscripcions per al curs gratuït d’instal·lacions d’aerotèrmia que ofereix la Mancomunitat

Dimarts, 12 de setembre de 2023 a les 00:00

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) organitza una formació gratuïta sobre muntatge d’instal·lacions d’aerotèrmia, en el marc del programa “Conca Industrial 4.0”. L’objectiu del curs és facilitar la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones aturades a la Conca en el sector industrial, especialment de joves i dones. Alhora vol donar resposta a les necessitats del sector i fomentar la competitivitat.

Els alumnes aprendran realitzar el muntatge i el manteniment de sistemes d’aerotèrmia segons els seus principis tècnics i la termodinàmica, així com les operacions necessàries per aplicar l’energia de l’aire a la climatització, amb les mesures de seguretat i qualitat adients. És una formació de 130 hores que inclouen les sessions teòriques i pràctiques dels diferents mòduls, i a part, s’hi sumen les hores del mòdul d’intel·ligència emocional i pràctiques no remunerades en empreses del territori.
 
Aquestes 130 hores estaran dividides en cinc mòduls diferents: Introducció a l’aerotèrmia,  electricitat, aerotèrmia, instal·lacions d’aerotèrmia aplicables a la climatització i nivell bàsic de prevenció de riscos laborals. Les classes teòriques es duran a terme a la seu de la Fundació Saltoki a Igualada, es realitzaran de dilluns a divendres de 08:00h a 13:00h, des de finals d’octubre i fins al mes de desembre d’enguany. El curs inclou pràctiques no laborals en empreses del sector industrial del territori.
 
El curs és gratuït i s’hi poden inscriure totes les persones en situació d’atur empadronades a un dels set municipis de la Conca d’Òdena (Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí), que compleixin com a mínim un dels requisits següents: certificat de professionalitat de Nivell 2 de la família professional d’instal·lació i manteniment de l'àrea professional fred i climatització; Títol de Tècnic (FP Grau Mitjà) de la família professional d’instal·lació i manteniment; o experiència professional (només en el cas de no posseir la titulació o acreditació exigida, es requereix 1 any d'experiència en muntatge o manteniment d'instal·lacions de climatització i/o calor).  Les persones interessades poden omplir el següent formulari.
 
Conca Industrial 4.0
 
El Programa Conca Industrial 4.0, organitzat per la MICOD i subvencionat per la Diputació de Barcelona està en marxa des del 2020 per ajudar al sector industrial de la Conca d’Òdena a incorporar personal amb el perfil d’aprenent qualificat. Aquest programa, que ja arriba a la tercera edició, vol promoure la competitivitat de les indústries i donar resposta a les seves necessitats tot capacitant a les persones joves, futures treballadores, perquè es puguin dedicar als diferents sectors industrials del territori, que suposen un volum molt important d’empreses, llocs de treball i facturació.
Darrera actualització: 12.09.2023 | 17:34