L’Àrea d’Igualtat de gènere apropa 150 tallers de coeducació als centres de la Conca d’Òdena

Dimarts, 29 de gener de 2019 a les 00:00

L’Àrea d’igualtat de gènere de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena apropa cada any, el Programa de coeducació a tots els centres reglats i no reglats de la Conca d’Òdena. Per aquest curs 2019/20 s’han programat 150 tallers que aborden aspectes relacionats amb estereotips i prejudicis de gènere, les violències masclistes, les identitats no normatives o el bullying per LGTBIfòbia.

El taller que més s’ha escollit per part dels centres de primària és sobre les identitats que no segueixen les normes socials i culturals, és a dir, el nen que no respon a l’estereotip de gènere masculí o la nena que no respon al femení. També té força demanda el taller de contes no tradicionals i el de les joguines i publicitat no sexista. Pel que fa a secundària, els tallers més escollits treballen la prevenció de violències sexuals en espais públics, l’assetjament a través de les xarxes socials i la gelosia en les relacions de parella.

Aproximadament uns 3800 alumnes/as participaran d’aquests tallers que es coordinen i subvencionen des de l’Àrea d’Igualtat de gènere i arriben cada vegada a més centres i edats: infantil, primària, secundària, Batxillerat, Casals i espais de joves, Centres Oberts i ludoteques.

La coeducació és una de les apostes importants que es fa des de l’Àrea d’Igualtat de gènere de la Micod, ja que és des de la sensibilització i la conscienciació que identifiquem les discriminacions de gènere i els privilegis, i és imprescindible per a canviar aquestes dinàmiques i patrons culturals masclistes i patriarcals.

Darrera actualització: 29.01.2019 | 14:06