La Via Blava Anoia Fase I s’iniciarà el febrer de 2023

Dijous, 1 de desembre de 2022 a les 00:00

Aquesta setmana s’ha celebrat una trobada a la Pobla de Claramunt amb els alcaldes implicats en la Via Blava Anoia (Santa Margarida de Montbui, Jorba, Igualada, Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt) i amb la presència de la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, i el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, que han explicat que les obres d’adequació d’aquest trajecte (Via Blava Anoia Fase I) s’iniciaran el mes de febrer de 2023. 

Es tracta d’un primer tram de la Via de 19 Km que unirà els municipis de Jorba, Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt, i que serà realitat gràcies a un ajut de 4,5 milions d’euros procedents dels Fons europeus Next Generation a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència “España Puede” del Govern d’Espanya. El projecte del camí fluvial va ser gestat per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i s’ha pogut tirar endavant gràcies a la col·laboració amb la Diputació de Barcelona. 
 
El Projecte impulsarà 6 actuacions que contribuiran a la construcció d’una Via Blava puntera en la recuperació i conservació del patrimoni natural, històric i cultural, en l’adopció de sistemes d’eficiència energètica, en l’aplicació de les tecnologies més innovadores per a la sensorització i en el disseny d’una estructura de gestió que serveixi de base per impulsar la resta de trams de les Vies Blaves Barcelona. Tal com es va explicar a la reunió, aquests actuacions es basaran en: la creació i adequació d’itineraris no motoritzats; la implantació de sistemes d’enllumenat eficient, pantalles LED i sistemes d’alimentació mitjançant energies renovables; el disseny i implementació del Pla de màrqueting que contribueixin a la promoció turística de la Via i al seu posicionament nacional i internacional; la implementació d’un sistema de control de fluxos de la Via a través de la seva sensorització; la realització d’actuacions diverses per al foment del turisme actiu i la implementació d’un Pla estratègic i un Pla de qualitat que garanteixin la sostenibilitat del Projecte.
 
La trobada ha servit també per constituir la Taula de Coordinació entre la Diputació i els cinc municipis implicats a la Via Blava Anoia, representats pels alcaldes, regidors de turisme i regidors d’infraestructures de Jorba, Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i la Pobla de Claramunt.
 
 
Vies Blaves Barcelona:  les lleres dels rius, vies transitables
 
Vies Blaves Barcelona és un dels 21 Projectes Transformadors que la Diputació de Barcelona impulsa amb l’objectiu de contribuir a la represa i dinamització econòmica, social i cultural a tot el territori de la província. Consisteix a rehabilitar les lleres dels rius Llobregat, Cardener i Anoia, al seu pas per la província de Barcelona, per fer-les transitables per a la pràctica del senderisme i del cicloturisme. Les Vies Blaves Barcelona recorreran 250 quilòmetres, passaran per 49 municipis de 7 comarques (Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Berguedà, Solsonès i Vallès Occidental) i connectaran prop de 5 milions de persones. El traçat circula prop de 3 parcs naturals, 12 espais naturals protegits i 8 espais turístics.  Les Vies tindran una amplada estàndard de 3 metres i un desnivell suau, amb trams adaptats per a cadires de rodes i segregats per a vianants i ciclistes. També disposaran de sistemes de seguretat activa, senyalització, informació i educació ambiental.
 
Darrera actualització: 01.12.2022 | 10:29