La MICOD ha ofert assessorament individualitzat sobre Economia Circular a una dotzena d’empreses de packaging

Dimarts, 14 de març de 2023 a les 00:00

Fa dos anys que la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) treballa per donar suport a les empreses de la cadena de valor del Packaging, en el marc del programa Conca Tech finançat per la Diputació de Barcelona. Entre les diferents accions realitzades, s’ha dut a terme un Programa d’Economia Circular per ajudar a les empreses a millorar la seva estratègia de sostenibilitat.

Precisament, tenir més eines per fer front al repte de la sostenibilitat va ser una de les conclusions de l’anàlisi i diagnosi inicial que es va dur a terme en arrencar el projecte; les empreses van coincidir en la importància de poder desenvolupar productes i solucions més sostenibles mediambientalment. D’aquí va néixer el programa d’Economia Circular que des del setembre de 2022 ha acompanyat les empreses del packaging per tal d’identificar, assessorar i analitzar les oportunitats que els ofereix la circularitat. 

El programa d’Economia Circular, que ha dut a terme la MICOD en col·laboració amb la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA), ha establert dues línies d’accions: assessorament individualitzat i sessions grupals amb temàtiques d’interès compartit.

Les onze empreses de la Conca d’Òdena que han participat a l’assessorament individualitzat han rebut la visita d’experts en economia circular i han tingut un informe individualitat de les oportunitats de millora, anàlisi i potencial dels ODS. Pel que fa a les sessions grupals, han comptat amb la participació de diverses empreses i han tractat temàtiques com ara “El packaging i la seva implicació en l’economia circular”, “Ecodisseny en packaging” i “Traçabilitat de processos i materials de packaging”.

Si bé el programa d’Economia Circular ja s’ha conclòs aquest mes de març, la Mancomunitat segueix tirant endavant d’altres iniciatives de suport a la indústria del Packaging de la Conca d’Òdena, que suposa el cinquè sector econòmic de la comarca. El projecte Conca Tech s’emmarca en el programa “Treball, Talent i Tecnologia” de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 14.03.2023 | 15:31