La MICOD aposta per millorar l’ ocupabilitat dels joves en el sector industrial a través del projecte “Conca Industrial 4.0”

Dimarts, 15 de setembre de 2020 a les 00:00

En una situació post-COVID, on a la Conca d'Òdena es registra una taxa d’atur del 16,10% ( font: Hermes a data d'avui 2020) i, en especial, als joves; la Mancomunitat vol vetllar per les oportunitats i el progrés del nostre territori promovent, entre d’altres, actuacions en suport a la ocupació de les persones aturades.

El projecte la Conca Industrial 4.0, subvencionat per Diputació de Barcelona, té per objectiu afavorir la inserció dels joves en el sector industrial del nostre territori.

El projecte ha iniciat la seva activitat, el passat 14 de setembre, on 12 noies i nois de la Conca participen d' una acció formativa, teòrica- pràctica, en l’especialitat de “Polimantenidor industrial”; donant resposta així a la demanda que ens han traslladat les empreses de la Conca en quan a la manca de perfils d’ aprenent qualificat d’ oficis. Amb una durada de 300 hores, els participants adquiriran coneixements en electricitat, soldadura, pneumàtica i electropneumàtica. Al finalitzar la formació els alumnes podran realitzar pràctiques no laborals a les empreses.

Aquesta acció formativa es veurà complementada amb altres actuacions amb l’objectiu d’afavorir la seva inserció laboral i el contacte amb el teixit empresarial del nostre territori: sessions de gestió emocional i empoderament, sessions de neetworking i speed dating (contacte ràpid) entre els alumnes i empreses. Així mateix el projecte ofereix sessions de sensibilització tant per promocionar la presència de la dona en el sector industrial, clarament masculinitzat, i informatives entorn a la irrupció de la indústria 4.0 i els nous perfils competencials que demanda el sector.

La Mancomunitat promou accions de foment de l’ocupació principalment en els sectors que històricament són rellevants a la Conca com són les TIC, la metal·lúrgia, l’adoberia i el gènere de punt.

És el cas del projecte “Reinmet”, centrat en promoure la ocupació en el sector del metall, que el passat mes de juliol va cloure la seva activitat. Han estat dos anys de projecte en els que hi han participat un total de 47 persones de les quals un 83% s’han inserit laboralment.

Darrera actualització: 15.10.2020 | 10:46