La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d' Òdena i els reptes en el sector industrial

Dimecres, 11 de desembre de 2019 a les 00:00

La Diputació de Barcelona ha presentat un estudi on s'ha pogut comprovar l’excepcionalitat i efectivitat de les activitats fruit del projecte OIL (Ocupació a la Indústria Local) on està enmarcat el programa Reinmet per tal d’encarar els reptes de futur que actualment té el sector. En aquest sentit, el panorama actual exigeix continuar treballant per aconseguir fomentar les vocacions industrials i cientifico-tecnològiques, potenciar la inserció laboral de les dones en ocupacions i/o en activitats industrials en què estiguin infrarepresentades, i contribuir a la millora de la competitivitat de la indústria, tenint en compte els reptes i oportunitats que presenta la indústria 4.0.

REINMET és un projecte de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’ Òdena (MICOD), subvencionat per la Diputació de Barcelona. Té com a objectiu cobrir el dèficit de professionals i desenvolupar una formació ajustada a les necessitats del sector del metall, entre d’altres.

Un dels reptes principals del ReinMET és la capacitació de persones a l’atur en el sector metal·lúrgic, un dels sectors industrials estratègics de la comarca de l’Anoia .

En el marc del REINMET, en curs des del passat maig del 2018, ja s’han realitzat dues accions formatives, una en l’especialitat de soldadura i l’altra en la iniciació al Manteniment Industrial, en les que hi han participat un total de 30 persones, un 73% de les quals ha aconseguit una feina en el sector.

 

Darrera actualització: 11.12.2019 | 15:10