La Mancomunitat de la Conca d’Òdena col·labora amb l’Ajuntament d’Igualada i la Direcció General d’Igualtat per oferir el Servei d’Atenció LGTBI

Dijous, 25 de març de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament d’Igualada i la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han formalitzat aquesta setmana l’acord per al desenvolupament del Servei d’Atenció Integral Local per a les Persones LGTBI. La signatura del conveni ha anat a càrrec de l’alcalde, Marc Castells, i la directora general d’Igualtat, Mireia Mata.

El SAI és un servei de caràcter municipal que ofereix atenció, informació i assessorament de proximitat a les persones lesbianes, gais, trans*, bisexuals, intersexuals, a la ciutadania en general, a entitats i a professionals de sectors com el sanitari, l’atenció social i comunitària o l’educatiu, en temes relacionats amb la diversitat afectiva, sexual i de gèneres.

Des d’aquest servei també es treballa per l’eradicació de qualsevol forma de discriminació per homofòbia, bifòbia i transfòbia a través de l’impuls de campanyes de sensibilització i prevenció a nivell municipal i de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i a través del Programa Coeducatiu de la Mancomunitat, de tallers i xerrades de prevenció per a escoles i instituts.

El servei ofereix atenció integral a persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per raó de l’orientació afectiva-sexual d’identitat i/o expressió de gèneres, amb la finalitat de donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades a les necessitats d’aquestes persones.

També està dirigit a la ciutadania en general, entitats, col·lectius o professionals que treballen per a una societat lliure de discriminacions i en definitiva per uns municipis més diversos i igualitaris.

Es pot contactar amb el SAI de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i dimarts de 16 a 18 h, a través de telèfon 93 8031950 i del correu electrònic sai@aj-igualada.net

Darrera actualització: 25.03.2021 | 10:02