La Conca d’Òdena celebra el dia internacional per la salut de les dones reclamant la igualtat de gènere en l’àmbit de la salut

Dimarts, 18 de maig de 2021 a les 00:00

Els municipis de la Conca d’Òdena han organitzat una quinzena d’actes per commemorar el 28 de maig, dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones. L’objectiu de les activitats és sensibilitzar, informar i donar eines per abordar aquells temes relacionats amb la salut de les dones que sovint queden en segon terme.

Cada vegada hi ha més dades que demostren que homes i dones emmalalteixen de manera diferent, i que el fet que la salut es tracti des d’un punt de vista masculí perjudica les dones. A més, la salut no és purament una qüestió biològica sinó biopsicosocial, ja que en els processos de salut i malaltia intervenen factors com el nivell socioeconòmic, l’estat emocional i l’herència genètica. Així doncs, el 28 de maig és un dia per reivindicar la igualtat de gènere real en l’àmbit de la salut.

Els actes arrenquen aquest divendres 21 de maig amb una conferència de la reconeguda il·lustradora anoienca Raquel Riba Rossy, autora del personatge de còmic Lola Vendetta. La xerrada “La Lola Vendetta ve a Òdena” tindrà lloc a les 20h a la Biblioteca l’Atzavara. Des d’aquest divendres i fins a finals de juny es faran una quinzena d’actes molt diversos i especialment adreçats a dones de totes les edats, com ara caminades saludables per a embarassades acompanyades de les llevadores d’ASSIR de l’Anoia, Cercles de dones adreçats a dones joves a l’espai La Kaserna, Masterclass de Zumba i Gimnàstica per a gent gran a Òdena, diversos tallers sobre Ciclicitat, plaer i apoderament, sobre autodefensa feminista, sobre anticonceptius i sobre masclismes quotidians. També es faran xerrades sobre menstruació i feminitat conscient, sobre les vacunes contra la Covid-19 i també xerrades per a famílies per prevenir l’anorèxia i la bulímia. Finalment, el 20 de juny es podrà veure a Jorba l’obra de teatre “Dones extraordinàries” de la companyia Melanina Teatre.

Podeu consultar l’agenda completa de les activitats descarregant-vos aquest arxiu, així com els requisits per inscriure’s als actes que requereixen confirmació prèvia d’assistència. També es pot consultar el llistat de serveis especialitzats d’atenció a les dones, gratuïts i confidencials, que ofereix la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

El programa d’actes ha estat coordinat per la MICOD i l’han impulsat les regidores d’igualtat dels municipis de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, liderades per la regidora Carlota Carner de l’Ajuntament d’Igualada, Laura Pavón de Vilanova del Camí, Coral Vázquez de Santa Margarida de Montbui, Alba Gallardo d’Òdena, Berta Pons de La Pobla de Claramunt, Carla Peña de Castellolí i Sílvia Escura de Jorba. Compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones i la Diputació de Barcelona, i amb la col·laboració del Servei SIAD, Sanitat i Salut pública de l’Ajuntament d’Igualada, Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Anoia, La Kaserna d’Igualada, Espai Jove Can Muscons de Vilanova del Camí, la Biblioteca l’Atzavara d’Òdena, l’Institut Català de la Salut i el Consell esportiu Anoia.

Darrera actualització: 18.05.2021 | 11:36