La Conca d’Òdena es presenta com el millor lloc per a les inversions industrials

Dimecres, 22 de març de 2017 a les 10:15

L’Oficina de captació d’inversions de la MICOD treballa en un projecte amb quatre actius comarcals

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena amb els set municipis que la integren, i amb la finalitat d’unir esforços cap a les polítiques de promoció econòmica i del territori, va impulsar la creació de l'oficina de Captació d'inversions empresarials, l’any 2014.

Projecte creat per portar a la Conca d’Òdena noves inversions industrials. Així, Joan Serra, alcalde de Castellolí i delegat responsable de l’Oficina de Captació d’Inversions afirma que aquesta “és l’eina per a promoure el territori, per a captar empreses i crear riquesa i ocupació”.

En aquest sentit, des de la MICOD es destaquen quatre actius importants per a captar les inversions a la comarca: els clústers o associacions, la formació, la innovació i les instal·lacions.

Els clústers existents, des de fa set segles, com el clúster de la pell, i d’altres innovadors i emergents, com el tèxtil, el paper, metall, químic, les TIC... tots amb una cultura col·laborativa, amb qui, segons Serra, “s’han mantingut reunions i qui millor que ells per saber sobre els referents en la professió”, assegura.

La resta d’actius que es presenten als possibles inversors des de l’Oficina de Captació són instal·lacions com el ParcMotor Castellolí i Campus Motor, l’Aeròdrom o el Montàgora i polígons industrials connectats; també la innovació amb projectes com la Càtedra A3 i el 4D Health, i com a quart actiu el Campus Universitari d’Igualada i altres centres educatius.

 

Presència en fires i certàmens

Després d’aquests primers anys de projecte, l’Oficina comença a fer-se visible. La seva presència en fires dels sectors ha esdevingut un manera de donar-se a conèixer als inversors; és per això que durant aquest 2017, hi ha previst un calendari d’assistència a fires, consensuat amb els empresaris comarcals referents de cada sector. La Fira BSTIM d’Igualada va ser la primera participació activa en fires i missions comercials locals, estatals i internacionals d’aquest any.

L’alcalde de Castellolí assegura doncs, que “unim esforços publico privats per fer possible aquest creixement econòmic. Durant el darrer any s’han fet moltes reunions conjuntes entre els ajuntaments de la MICOD, la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA), l’Associació de Polígons els Plans, Acció-Investment de la Generalitat i Incasòl, per a definir el contingut i l’estratègia a seguir”, segons Serra.

 

 

 

 

Noves eines

D’altra banda, també s’ha treballat en la millora de les eines tecnològiques per a facilitar als inversors el coneixement de les instal·lacions. S’està treballant en un Geoportal, sistema que permetrà mostrar  la informació  relativa a l’activitat econòmica, industrial i de serveis, dels polígons de la conca amb emplaçaments geoposicionats. Aquesta aplicació permetrà poder visitar les parcel·les dels polígons disponibles sense haver de desplaçar-se físicament fins a ells.

Així, la comissió tècnica creada dins l’Oficina, formada pels set municipis, l’Incasòl, els Apis, ACCIÓ i els Polígons dels Plans treballen conjuntament per a què la Conca d’Òdena esdevingui un territori referent per a les inversions industrials i treure’n resultats al més aviat possible

Darrera actualització: 04.05.2017 | 13:02