Dia internacional contra la LGTBIfòbia

Dilluns, 8 de maig de 2017 a les 11:35

El 17 de maig es va establir com a Dia Internacional contra la LGTBIfòbia pel fet que en aquest dia del 1990 l’OMS (Organització Mundial de la Salut) va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals. Actualment, més de 70 països en el món condemnen l’homosexualitat i condemnen els actes sexuals entre persones del mateix sexe amb penes de presó. En alguns d’aquests països en manté la pena de mort per aquest motiu.

El passat 2014 es va aprovar a Catalunya la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, instant els ajuntaments a desenvolupar polítiques LGTBI. La Mancomunitat, per segon any, organitza una campanya amb motiu de la diada sota el lema Transforma la mirada en la qual es visibilitzarà la bandera LGTBI a tots els ajuntaments de la Mancomunitat i es desplegaran taules amb literatura especialitzada a les biblioteques dels municipis. També es projectarà la pel·lícula Tchindas a l’Ateneu Cinema, pel proper dijous 1 de juny, serà a les 8 del vespre i gratuïta.

La Mancomunitat també ha promogut la formació Com desmuntem l’armari? Bricolatges educatius per la visibilització lésbico-gay-bi-transexual conjuntament amb el Centre de Recursos Pedagògics de l’Anoia per al professorat de secundària de la comarca de l’Anoia. Per al proper mes d’octubre l’Ajuntament d’Igualada té prevista la formació Polítiques Locals LGTBI per al personal del l’Ajuntament, principalment per als responsables de cada departament i està previst, també, desenvolupar una acció sobre el col·lectiu transsexual pel proper mes de juliol.

Darrera actualització: 09.05.2017 | 13:57