Ets jove i estàs a l’atur? Vols aprendre un ofici industrial? Apunta’t al curs gratuït de polimantenidor industrial

Dimecres, 7 de juliol de 2021 a les 00:00

Trenta joves de la Conca d’Òdena entre 19 i 29 anys es podran beneficiar del programa Conca Industrial 4.0 que torna a posar en marxa la Mancomunitat de la Conca d’Òdena gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, i que té per objectiu incorporar jovent al mercat de treball.

S’impartiran dos cursos: un sobre polimanteniment industrial aquest 2021, que inclou coneixements bàsics d’electricitat, soldadura, pneumàtica i electropneumàtica, i l’any que ve es farà un altre curs sobre muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques. Es tracta de dos àmbits d’especialització demanats per les empreses. De fet, promoure l’ocupació industrial dels joves –el col·lectiu més afectat per l’atur a la Conca d’Òdena- és el principal objectiu d’aquest programa, i és per això que la formació va acompanyada d’assessorament personalitzat amb orientació laboral i suport a la inserció, sessions d’speed dating perquè puguin tenir contacte directe amb negocis del territori i possibles pràctiques no laborals en empreses.

Al programa hi poden participar tots els nois i noies d’entre 19 i 29 anys empadronats a un dels set municipis de la Conca d’Òdena (Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí) que estiguin en situació d'atur o millora d'ocupabilitat (DONO), amb titulació mínima en ESO/Graduat escolar i que tinguin interès per formar-se en el sector industrial de forma transversal. També es valorarà positivament que els candidats tinguin experiència professional en el sector industrial o formació prèvia en aquest àmbit. Es prioritzarà la inscripció de dones a la formació com a mesura per començar a revertir la masculinització del sector industrial. Els nois i noies interessats poden omplir aquest formulari per demanar més informació.

Darrera actualització: 09.07.2021 | 10:41