Els comerços i establiments de la restauració de la Conca reben una subvenció directe d’ 1 M d’euros per part de la MICOD

Dimecres, 21 d'octubre de 2020 a les 00:00

En total s’han beneficiat 773 comerços, dels quals 763 es van veure obligats a tancar i 10 per reducció de facturació durant el confinament

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’ Òdena va sol·licitar a la Generalitat de Catalunya una subvenció per a la reactivació del comerç i dels serveis de la Conca tant fortament afectats durant el confinament. Així, el Departament d’Empresa i Coneixement va transferir al Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), ens competent de promoció i l'impuls del sector comercial, la quantitat d’1.500.000 d’euros, per destinar-lo a la reactivació del comerç dels 7 municipis que integren la MICOD.

Del total de la subvenció, s’ha destinat un milió d’euros a subvencions directes als comerços i activitats d’hostaleria i restauració de la Conca d’ Òdena, a fi de compensar els efectes negatius derivats del Covid-19; beneficiant a un total de 773 comerços de la Conca, dels quals 173 perquè es van veure obligats a tancar i 10 perquè van veure reduïda dràsticament la seva facturació.

El mig milió restant de la subvenció es destina a altres actuacions per tal d’ajudar a la represa, recuperació i reactivació de les seves activitats econòmiques; que es duran a terme per part de la mateixa Mancomunitat, els 7 Ajuntaments de la Conca d’ Òdena i les Entitats de l’àmbit del comerç del nostre territori.

En el cas de la MICOD, a més de les ajudes directes,s’han creat campanyes dirigides a promocionar el comerç local i la restauració, campanyes que s’han anat adaptant a la situació i mesures marcades, amb el missatge  “Ara més que mai, jo compro a casa”  a fi de sensibilitzar a la població sobre la importància de la compra de proximitat.

Davant les noves mesures i restriccions activades la darrera setmana s’ha activat una nova acció amb el lema “Vens o Vinc”  per promoure els serveis de lliurament a domicili i per emportar-se de l'oferta culinària dels restaurants de la Conca.

Paral·lelament a les campanyes, s’ha treballat en la web concacomerç.cat, una plataforma de serveis, en què el comerciant pot donar visibilitat i promocionar el seu negoci, i la ciutadania pot consultar els diferents comerços de la Conca, les seves promocions i esdeveniments. També inclou una àmplia oferta de restauració i un apartat amb propostes d'oci, cinema, actes culturals, activitats lúdiques, entre d'altres.

A més, una altre de les accions realitzades, ha estat la formació. En aquest sentit també s’han dut a terme diferents cursos en línia gratuïts adreçats als comerciants i emprenedors locals. S’hi ha tractat temes com els nous models de comerç i les eines digitals. Han tingut una molt bona acollida, amb la participació d’unes setanta persones cadascun i, per això, ja s’està estudiant programar noves propostes.

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 21.10.2020 | 11:15