El Campus Igualada-UdL i l’Institut Milà i Fontanals alerten de l’atur juvenil i aposten pel Pla Director

Dilluns, 12 d'abril de 2021 a les 00:00

Per primera vegada, els responsables del Campus Universitari Igualada-UdL i l’Institut Milà i Fontanals han signat un article conjunt  on alerten de l’increment de l’atur juvenil a la Conca d’Òdena i demanen passar a l’acció per fer-hi front.

Expliquen fins a quin punt, el fet que tantes empreses de la Conca d’Òdena hagin hagut de tancar o aprovar ERTOs perjudica, no només els treballadors, sinó també els joves dels Graus i Cicles Formatius que necessiten poder completar la seva formació pràctica, tan important per facilitar la seva inserció laboral.

L’article el signen Carles Capdevila, delegat del rector pel Campus Universitari d’Igualada de la Universitat de Lleida i Josep Maria Comaposada Rius, director de l’Institut Milà i Fontanals, porta per títol “Crida urgent per frenar l’atur juvenil a la Conca d’Òdena” s’ha publicat al diari Regió 7 aquest divendres 9 d’abril.

Com a membres de l’Aliança per la Conca afirmen: “Som ferms partidaris de posar a l’abast de les empreses totes les eines possibles perquè puguin instal·lar-se al territori i crear ocupació de qualitat. Els set ajuntaments de la Mancomunitat i la Generalitat han fet l’esforç de dibuixar un Pla Director Urbanístic que permeti dinamitzar econòmicament el territori, sempre apostant per un creixement sostenible, gradual i des del més absolut respecte mediambiental”. Tot i així, afegeixen que “és absolutament imprescindible que la societat entengui la immensa necessitat que aquest Pla Director prosperi. Tant el Campus Universitari com el Milà i Fontanals oferim als nostres joves la possibilitat de fer compatible una formació propera i de qualitat amb el seu arrelament al territori. I per això, cada jove que se’n va a treballar fora és una oportunitat perduda per la Conca d’Òdena, cada jove graduat que va a l’atur és un fracàs de tots, el fracàs de no haver sabut invertir, a casa nostra, el talent que amb tant d’esforç hem contribuït entre tots a formar.”

Els representants del Campus Universitari Igualada-UdL i l’Institut Milà i Fontanals són membres, al costat dels set ajuntaments de la MICOD i d’una quinzena d’entitats més, de l’ “Aliança per la Conca”, que va ser creada durant el 2020 per tal d’unir esforços per fer front a l’impacte social i econòmic de la pandèmia al territori.

Podeu llegir l’article íntegre a regio7.cat 

Darrera actualització: 12.04.2021 | 12:04

Imatges