Crida a les empreses que vulguin incorporar personal format en instal·lacions solars

Divendres, 21 d'octubre de 2022 a les 00:00

Aquest mes d’octubre una desena de joves de la Conca d’Òdena ha començat el curs de Muntatge i manteniment de plaques solars fotovoltaiques organitzat per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i subvencionat per la Diputació de Barcelona. A més de rebre una formació totalment gratuïta de 150 hores teòrico-pràctiques, els alumnes portaran a terme 60 hores de pràctiques en una empresa de la comarca a finals de novembre.

Com que el sector de les energies renovables viu ara un moment de gran creixement i hi ha una gran mancança de professionals formats, diverses empreses ja s’han interessat a poder acollir alumnes en pràctiques. Tot i així, la Mancomunitat de la Conca d’Òdena fa una darrera crida a les empreses del territori i recorda que la convocatòria per col·laborar es manté oberta fins a el dia 2 de novembre. Només cal que es posin en contacte amb la MICOD al correu concaindustrial@micod.cat i rebran informació sobre les pràctiques no laborals.
Es tracta de la segona edició del curs, i en la primera organitzada el passat mes de març les empreses que van acollir estudiants en pràctiques van quedar molt satisfetes de l’experiència. Des d’Instal·lacions Parera, la gerent Anna Parera afirma: “en fem una valoració excel·lent, el noi que va incorporar tenia molt bona actitud de treball i, gràcies a haver fet el curs previ, venia amb una base de coneixement de materials i procediments a l’hora de treballar. De fet, quan va acabar el període de pràctiques ja el vam incorporar a l’empresa”. 
Una valoració similar en fa Jordi Varea, director general de l’empresa igualadina Biorenovables: “estem contents de l’experiència, perquè costa trobar aprenents i l’alumne que vam tenir fent pràctiques ja sabia utilitzar la maquinària i les eines bàsiques, i tenia molt bona predisposició”. En aquest cas, també van fer un contracte laboral a l’alumne, que es va quedar treballant a l’empresa. 
Tan Instal·lacions Parera com Biorenovables repetiran l’experiència en aquesta edició del curs, amb la mateixa voluntat de poder incorporar els alumnes un cop finalitzat el període de pràctiques, i recomanen a les empreses que hi participin. Tots dos coincideixen a dir que costa molt trobar personal amb formació especialitzada, i els cursos de la Mancomunitat són una oportunitat per ampliar la plantilla sense haver de començar de zero.
Al curs de muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques, els alumnes reben formació de muntatge de plaques solars i matèries relacionades, com electrotècnia, i muntatge de les instal·lacions mecànic i elèctric i el seu manteniment, a més de formació en prevenció de riscos laborals.
La Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD) organitza diverses formacions gratuïtes adreçades al jovent inscrit a l’atur de la Conca d’Òdena, com ara cursos de Polimanteniment industrial i, com és aquest cas, cursos relacionats amb les energies renovables, i ho fan sempre amb formacions molt orientades a les necessitats de les empreses de la Conca i amb un caràcter eminentment pràctic i orientat a la incorporació dels professionals al mercat laboral.

Conca Industrial 4.0
El Programa Conca Industrial 4.0, organitzat per la MICOD i subvencionat per la Diputació de Barcelona, vol ajudar al sector industrial de la Conca d’Òdena a incorporar personal amb el perfil d’aprenent qualificat. Aquest programa vol promoure la competitivitat de les indústries i donar resposta a les seves necessitats tot capacitant a les persones joves, futures treballadores, perquè es puguin dedicar als diferents sectors industrials del territori, que suposen un volum molt important d’empreses, llocs de treball i facturació. 

Darrera actualització: 21.10.2022 | 13:12

Imatges