Comença el curs de muntatge de plaques solars de la MICOD per a joves a l’atur

Dimecres, 5 d'octubre de 2022 a les 00:00

Aquesta setmana ha començat el curs de Muntatge i manteniment de plaques solars fotovoltaiques adreçat a joves a l’atur de la Conca d’Òdena i organitzat per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i subvencionat per la Diputació de Barcelona, dins el programa “Conca Industrial 4.0”.

Una desena de joves residents a la Conca rebran una formació totalment gratuïta de 150 hores teòrico-pràctiques des d’ara i fins a mitjans de novembre. Un cop finalitzada aquesta formació duran a terme 60 hores de pràctiques en una empresa de la comarca, fins a finals de novembre. Un cop completada, ja podran accedir al mercat laboral. Com que es tracta d’un sector amb molta demanda, els alumnes tenen opcions de quedar-se treballant a l’empresa on han fet les pràctiques o bé incorporar-se en una altra empresa, tal i com ja va passar en la primera edició del curs que es va fer a principis d’any.
Els mòduls del curs, que s’imparteix a les instal·lacions que l’empresa Saltoki té a Igualada i que cedeix desinteressadament, inclouen: replantejament d'instal·lacions solars fotovoltaiques, electrotècnia, i muntatge de les instal·lacions mecànic i elèctric i el seu manteniment, a més de formació en prevenció de riscos laborals. Des de la MICOD fan una crida a les empreses que vulguin participar com a col·laboradores oferint pràctiques a les persones joves que finalitzin la formació.
La Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD) organitza diverses formacions gratuïtes adreçades al jovent inscrit a l’atur de la Conca d’Òdena, com ara cursos de Polimanteniment industrial i, com és aquest cas, cursos relacionats amb les energies renovables, i ho fan sempre amb formacions molt orientades a les necessitats de les empreses de la Conca i amb un caràcter eminentment pràctic i orientat a la incorporació dels professionals al mercat laboral.
 
Conca Industrial 4.0
El Programa Conca Industrial 4.0, organitzat per la MICOD i subvencionat per la Diputació de Barcelona, vol ajudar al sector industrial de la Conca d’Òdena a incorporar personal amb el perfil d’aprenent qualificat. Aquest programa vol promoure la competitivitat de les indústries i donar resposta a les seves necessitats tot capacitant a les persones joves, futures treballadores, perquè es puguin dedicar als diferents sectors industrials del territori, que suposen un volum molt important d’empreses, llocs de treball i facturació. 
 
Darrera actualització: 05.10.2022 | 10:00