Arrenca el mòdul d’electricitat a Saltoki per als 15 joves de la Conca d’Òdena que volen aprendre un ofici industrial

Dimarts, 30 de novembre de 2021 a les 00:00

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD) ha iniciat aquest novembre el mòdul d’Electricitat Industrial, inclòs dins el curs de Polimanteniment Industrial, a les noves instal·lacions que l’empresa Saltoki té al Polígon Industrial les Comes d’Igualada. 

Els quinze joves que van iniciar la formació el passat mes d’octubre, podran impartir íntegrament les 80 hores que inclouen el mòdul d’Electricitat Industrial, a les instal·lacions del centre formatiu que l’empresa Saltoki té completament equipades en aquest nou centre.
L’ús d’aquestes instal·lacions ha estat possible gràcies a un acord de col·laboració publico privada entre la MICOD i la Fundació Saltoki, que permetrà als joves gaudir d’un espai adaptat a les seves necessitats on poder posar en pràctica els coneixements teòrics que estan adquirint en la formació i fent simulacions reals d'instal·lacions elèctriques. A més, també afavorirà el contacte de l’alumnat amb les empreses del sector industrial de la comarca.
El curs de Polimanteniment Industrial, totalment gratuït, compta amb un total de 300 hores i està inclòs dins el programa Conca Industrial 4.0, un programa de formació especialitzada adreçada a joves que busquen feina i que es troba en la seva segona edició. Subvencionat per la Diputació de Barcelona, el  programa  se centra en el sector industrial, el sector que més necessita de la figura de l’aprenent/a qualificat/da a la Conca d’Òdena. 
El curs de Polimanteniment Industrial capacitarà a quinze persones joves com a futures treballadores del sector industrial de la Conca d’Òdena, un dels principals pilars  de la comarca de l’Anoia, amb un volum molt important d’empreses, llocs de treball i facturació. 
El Projecte Conca Industrial 4.0, acompanya als joves al llarg de tota la formació oferint un seguit d’accions complementaries encarades a millorar la seva ocupabilitat dins el sector industrial. Aquestes accions inclouen tutories individualitzades, accions d’orientació laboral, formació en gestió emocional, participació en sessions informatives relacionades amb el sector industrial, Speed Dating amb empreses de la Conca d’Òdena, possibilitat de pràctiques i suport a la inserció.

Darrera actualització: 30.11.2021 | 17:29