Agenda del 8 de març a la Conca d'Òdena

Divendres, 6 de març de 2020 a les 00:00

Més de 60 activitats a la Conca d’Òdena per commemorar un més de març feminista.

 

Cada 8 de març les dones de tot el món som cridades a mobilitzar-nos i seguir la vaga feminista que any rere any està omplint els carrers i les places, per fer sentir les nostres reivindicacions.

Un dels clams és la dignificació de totes les feines que desenvolupem; ja que cal garantir els drets laborals de les dones que fan treball domèstic i de cures. També la corresponsabilitat en les tasques de la llar; recordem que les dones dediquen 26,5 hores a la setmana a les tasques de cura davant de les 14 setmanals dels homes, amb la conseqüent sobrecàrrega mental que això comporta.  L’apropiació dels nostres cossos i el dret a decidir sobre les nostres maternitats és una altra de les reivindicacions, sense oblidar  la demanda d’igualtat salarial i l’eliminació de la bretxa; tinguem present que,  en termes anuals, de mitjana cobrem un 23% menys que els homes.

En aquesta línia l’Agenda del 8 de març que any rere any coordina i organitza l’Àrea d’Igualtat de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, recull més de 60 activitats que aborden diferents aspectes per intentar donar cabuda a totes les diverses reivindicacions de diferents àmbits: la visibilització de les cures, la interseccionalitat, la participació de la dona al món laboral, etc. Enguany, tant Ajuntaments com entitats de dones ofereixen a la ciutadania un seguit d’activitats que volen crear consciència i denunciar les desigualtats de gènere que avui dia encara patim les dones pel fet de ser-ho. Les activitats són múltiples i diverses des de xerrades, tallers, exposicions, cinefòrums i concursos.

Enguany s’ha convocat el VII Concurs de Cartells del 8 de març, l’obra guanyadora protagonitza la portada de l’Agenda d’actes i convida a reflexionar sobre la llarga història de dones que ens precedeix sense la que avui no seriem aquí. En aquest sentit, s’invita a recordar les dones valentes que van obrir camí, com la primera alcaldessa de Catalunya la Natividad Yarza, que ho va ser de Bellprat i va fer de mestra a diferents pobles de l’Anoia.

Des de l’àrea d’igualtat de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena també s’organitza i es coordina l’acte institucional del 8 de març en el que les regidores d’igualtat dels set municipis de la conca faran les entregues de premis del VII Concurs de Cartells i de la I Edició del Premi Natividad Yarza, a més les persones assistents podran gaudir de la ponència marc Qui va ser Natividad Yarza i perquè calia dedicar-li un premi, a càrrec de la Marta Vives de l’Arxiu Comarcal.  En aquest acte tindrà lloc el Divendres 13 de març a les 12.00h a l’INS Pere Vives Vich i s’ha convidat a tots els centres de secundària de la Conca d’Òdena.

Les regidores de l’Àrea d’Igualtat de la Mancomunitat conviden a participar de totes les activitats que es proposen a l’agenda i de la que en valoren molt positivament la gran quantitat de propostes per part d’entitats de dones per a organitzar un març feminista i reivindicatiu.

Podreu trobar les agendes en diferents equipaments municipals, establiments privats i clicant aqui Agenda 8M 2020, també a través del suplement especial de La Veu de l’Anoia.

 

Darrera actualització: 13.03.2020 | 08:59