8 de cada 10 alumnes dels cursos que s'han format en el sector del metall han trobat feina

Dilluns, 19 d'octubre de 2020 a les 00:00

En una situació post-COVID, on a la Conca d'Òdena es registra una taxa d’atur del 16,10%, la MICOD té com un dels seus  objectius promoure i generar  oportunitats i  progrés al nostre territori portant a terme actuacions tant  en suport a la ocupació de les persones aturades com donant resposta a les necessitats del  teixit industrial.

En aquest sentit la MICOD ha dut a terme en el decurs d’aquests darrers dos anys el projecte “Reinmet”, subvencionat per la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu d’afavorir la re industrialització en el sector del metall.

A l’inici del projecte les empreses del nostre territori ens varen traslladar quines necessitats plantejava el seu sector i arrel d’ aquí vam poder decidir les accions formatives i especialitats a dur  a terme; a fi de millorar l’ ocupabilitat de les persones aturades.

Durant la fase de planificació del projecte, la MICOD es va fixar l’objectiu que, de la quinzena de participants en la formació com a mínim vuit arribessin a inserir-se en el mercat laboral. 

Finalitzat el projecte la MICOD fa un balanç molt positiu, on s’han assolit el 100% dels objectius previstos. De les 47 persones persones participants, totes elles en situació d’ atur, a les tres accions formatives realitzades, dues en l’especialitat de soldadura i un altre en manteniment industrial, realitzades en el decurs del projecte: el 83% s’ ha inserit laboralment i un  68% de les insercions han estat en el sector del metall.

Destacar que el 14 % contractacions són de caràcter indefinit, incentivat en part per la línia de bonificació a la contractació que ha promogut la MICOD.

Afegir que recentment L’ avaluació de l’ impacte de les dues primeres convocatòries del programa Ocupació a la Indústria Local, de la que ha sigut partícep el projecte Reinmet de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’ Òdena ha sigut premiat en segona posició en el marc de la tercera edició del Premi Internacional “Carlos Román” de evaluació de polítques pùbliques (SEE).

 

Darrera actualització: 21.10.2020 | 11:24