Sòl Industrial

La MICOD té la capacitat de treballar pel territori més enllà dels termes municipals, fet que permet que els set municipis es posin d’acord en fer aflorar parcel·les industrials de gran format per atraure indústria de valor afegit a la Conca d’Òdena.


La Conca d’Òdena és un espai idoni per acollir inversions:

-Posició geogràfica estratègica, proximitat amb l’àrea metropolitana, posició central dins el territori català. 
-Comunicacions i accessibilitat. Infraestructures de transport i mobilitat de gran capacitat.
-Know-how acumulat pel passat i present industrial. Població amb coneixements adquirits i treballadors formats
-Formació. Compta amb un campus universitari i centres de formació professional.
-Complicitat de l’administració. El sòl industrial s’ofereix amb la complicitat i unanimitat dels set municipis que formen part de la Mancomunitat, que comparteixen la voluntat i la necessitat de coordinar-se per promocionar el territori industrial, el desenvolupament empresarial i la dinamització territorial.
-Aliança per la Conca. Els principals agents socioeconòmics del territori (sindicats, patronals i organitzacions econòmiques i socials) treballen conjuntament en l’Aliança per la Conca per atraure noves oportunitats empresarials al territori. 
-Estratègia de país. Hi ha una demanda de parcel·les de gran format en l’entorn metropolità de Barcelona, a la qual la Conca d’Òdena pot respondre.

EL PDUAECO
El Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena (DUAECO) classifica 107 hectàrees de nou sòl industrial, que permetran atraure activitat econòmica, donar resposta a les empreses del territori que volen créixer i també a empreses d’arreu interessades a instal·lar-se a la Conca d’ Òdena, i en conseqüència generar nous llocs de treball. Es tracta d’una oportunitat històrica pel territori, que a partir del 2022 tindrà una superfície de nou sòl industrial similar a la superfície industrial del Polígon de Les Comes d’Igualada, que compta amb 110 hectàrees.

Trobaràs més informació a la pàgina web investcentercatalonia.cat

Darrera actualització: 26.09.2023 | 10:30