Ocupació

La indústria és la principal activitat econòmica de la Conca d’Òdena i el seu segell d’identitat. És per això que la Mancomunitat de la Conca d’Òdena treballa pel desenvolupament econòmic del seu territori duent a terme projectes que afavoreixen l’ocupació i professionalització de les persones aturades en l’àmbit industrial.

Els principals programes d’ocupació en l’àmbit industrial:

    • Conca Industrial: facilita la inserció laboral i millora l’ocupabilitat de les persones aturades a la Conca en el sector industrial, especialment joves i dones. Alhora dona resposta a les necessitats del sector i fomenta la competitivitat. 

NOU CURS: Auxiliar de Manteniment Industrial. Inscripcions aquí

El curs formarà a les persones participants en quatre àrees: electricitat, soldadura, pneumàtica i electropneumàtica. També inclou pràctiques en empreses del territori i formació de riscos laborals (homologada per al sector del metall).
A més, als alumnes se'ls dissenyarà un itinerari personalitzat per accedir al món laboral, i també rebran formació en el mòdul "Coneixença de les competències per facilitar les oportunitats laborals". 

A qui va dirigit?

El curs és gratuït i s'hi poden inscriure totes les persones empadronades a un dels set municipis de la Conca d'Òdena (Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí), amb un nivell d'estudis d'ESO o equivalent i en situació d'atur. Es donarà prioritat a la motivació, actituds i aptituds de les persones i també es prioritzarà la inscripció de dons a la formació com a mesura per començar a revertir la masculinització del sector industrial. 

Informació bàsica:

Data d'inici: segona quinzena de maig
Data final: juliol
Horari: de dilluns a divendres de 8 a 13h 
Lloc: a l'edifici d'Ig-Nova 

Mira el vídeo :

 

    • Conca Tech: impulsa la cadena de valor del Packaging de la Conca d’Òdena. Està organitzat per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i subvencionat per la Diputació de Barcelona en el marc del programa “Treball, Talent i Tecnologia”, per formar els professionals en temes relacionats amb la innovació digital i la sostenibilitat. També ha ajudat a difondre la importància d’un sector massa desconegut encara al propi territori tot i ser el cinquè sector de la comarca en volum de facturació i llocs de treball.

Més informació aquí 

Mira el vídeo sobre el packaging a la Conca d’Òdena :


Mira el vídeo de balanç del projecte Conca Tech :

La Mancomunitat també impulsa programes de suport al comerç i la restauració , i a les empreses en general, i fomenta la implantació i creixement de l’activitat empresarial de la Conca d’Òdena promocionant nou sòl industrial que pugui donar resposta a les empreses del territori que volen créixer i que pugui atraure noves empreses d’arreu interessades a instal·lar-se a la Conca d’Òdena, sempre amb l’objectiu de crear activitat econòmica que generi nous llocs de treball.

Darrera actualització: 22.04.2024 | 12:23
Darrera actualització: 22.04.2024 | 12:23