28 de maig

La història del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones es remonta al V Encuentro Internacional de Mujer y Salud a San José, Costa Rica, el maig de 1987. La intenció era fer visible la desigualtat de les dones en termes de salut, fent públiques les seves demandes i el compromís de les administracions per afavorir-les.

La Red de Salud de Mujeres Latinoamenricanas y del Caribe (RSMLAC), va proposar de crear un dia d'acció mundial per la salut de les dones. D'aquesta manera s'establí que cada 28 de maig es commemorés a cada país, amb movilitzacions i demandes per la nostra salut.

AGENDA D'ACTES EN MOTIU DEL 28 DE MAIG. AGENDA 2019!

L'agenda dels ajuntaments de la Conca d’Òdena al voltant del 28 de maig , Dia Internacional per la Salut de les Dones, convida aquestes a participar en un seguit d’actes i a posar de manifest les diferències en salut i de quina manera es pot trencar amb l'androcentrisme establert en aquest àmbit.

Com qualsevol dret humà, el dret de la salut de les dones ha de ser garantit i, per fer-ho és imprescindible fer-ne protagonistes les usuàries; la part implicada que millor coneix el que vol i el grau de satisfacció de la sanitat que espera.

Tenint en compte que el sexe, com a condició biològica, i el gènere, com a condició social, influeixen en la salut de les persones i que hi ha diferències que de vegades es converteixen en desigualtats, les administracions han d’intentar aconseguir, mitjançant l’equitat en salut, la justícia en el repartiment dels recursos en salut i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes a l’hora de gaudir d’aquest dret fonamental.

ACTIVITAST ORGANITZADES PER AQUESTA AGENDA 2019:

Darrera actualització: 21.05.2019 | 10:39
Darrera actualització: 21.05.2019 | 10:39