Anem a la font?
Can Roca- Font de Ca l’Enrich- Can Roca.
El recorregut transcorre pel terme municipal d’Òdena. Veurem els ponts de la O i de la I, el Torrent i la Font de Ca l’Enrich . Deixarem el cotxe al començament del camí que hi ha davant de Can Roca de la Pedrissa, al final del polígon industrial d’Igualada, i agafem la pista ampla.
Veiem al fons els parcs eòlics de Rubió i el massís de Montserrat. Darrere nostre podem veure el Puig d’Aguilera, la cinglera dels Mollons i el castell de Claramunt. Passem sota l’autovia A-2 i continuem pel camí principal en direcció a Can Sabater. Anirem paral·lels al Torrent de la O. Després d’uns revolts, trobem el Pont de la O sobre el torrent del mateix nom que vessa a la Riera d’Òdena.
Continuem pels camps de conreu i ametllers i veiem, a la nostra dreta, la torre de l’Homenatge de l’antic castell d’Òdena i l’entorn paisatgístic del turó guixos. Cal esmentar que en aquest indret s’extreia el guix de la roca fins a mitjan segle XX. Actualment els grans forns són els testimonis de la l’explotació minera de guixos al municipi d’Òdena. Continuem recte i arribem al Pont de la I, també conegut com el pont d’en Morera. Aquest pont travessa el Torrent de les Maioles. Seguidament, continuem pel camí de pujada i ens endinsem dins d’un bosc de pins. Arribarem a un desviament i agafarem la direcció cap als cups de l’Enrich.
El camí ens porta pels camps de conreu. Estem en un punt alt on es pot veure la serra de Rubió i la muntanya de les Maioles, aquestes serralades limiten el municipi d’Òdena amb Rubió i Castellfollit del Boix.
Després de creuar uns camps d’ametllers i de conreu de secà arribem a la Font de Ca l’Enrich, on podem fer la parada per menjar l’entrepà. La font és dins d’un bosquet de roures, alzines i algun plataner. Hem de baixar pel camí de la dreta uns metres, just abans de creuar el torrent de Ca l’Enrich pel pont. Per acabar la nostra ruta, tornarem al punt d’inici pel mateix camí.