Programa de formació i inserció de joves en el projecte Conca Industrial

Dijous, 5 de novembre de 2020 a les 00:00

La MICOD impulsa un programa ocupacional adreçat a joves en el perfil de Polimantenidor industrial amb la col·laboració de la UEA

El projecte la Conca Industrial 4.0, subvencionat per Diputació de Barcelona, té per objectiu afavorir la inserció dels joves en el sector industrial del nostre territori.

En una situació post-COVID, on a la Conca d'Òdena es registra una taxa d’atur del 15,40% ( font: Hermes a data d'avui 2020) i, en especial, als joves; la Mancomunitat vol vetllar per les oportunitats i el progrés del nostre territori promovent, entre d’altres, actuacions en suport a la ocupació de les persones aturades.

El projecte es va iniciar  el passat 14 de setembre, on 12 noies i nois de la Conca participen d' una acció formativa, teòrica- pràctica, en l’especialitat de “Polimantenidor industrial”; donant resposta així a la demanda que ens han traslladat les empreses de la Conca en quan a la manca de perfils d’ aprenent qualificat d’ oficis. Amb una durada de 300 hores, els participants adquiriran coneixements en electricitat, soldadura, pneumàtica i electropneumàtica. 

Speed Dating 15 de desembre

Aquesta acció formativa es veurà complementada amb altres actuacions amb l’objectiu d’afavorir la seva inserció laboral i el contacte amb el teixit empresarial del nostre territori: sessions de gestió emocional i empoderament, sessions de neetworking i speed dating (contacte ràpid) entre els alumnes i empreses que es realitzarà el 15 de desembre amb la col·laboració de la Unió Empresarial de l’ Anoia i KTC  Talent Consulting. 

 

 Així mateix el projecte ofereix sessions de sensibilització tant per promocionar la presència de la dona en el sector industrial, clarament masculinitzat, i informatives entorn a la irrupció de la indústria 4.0 i els nous perfils competencials que demanda el sector de la mà de la economista i coach Laura Revés on aprendran les competències necessàries per treballar en la indústria 4.0

 

 

 

Darrera actualització: 10.11.2020 | 11:48