Les empreses del metall s’aproximen a la transformació 4.0

Dilluns, 4 de febrer de 2019 a les 00:00

Les empreses participants del projecte ReinMET  realitzen un seminari introductori sobre la transformació digital impartit per EURECAT

El passat dimecres, diverses empreses del sector del metall han assistit a una formació en matèria de transformació digital. Aquesta formació, gratuïta al formar part del projecte ReinMET, volia acompanyar a les empreses ja implicades en aquest projecte, en conèixer les eines, els habilitadors i els canvis que la indústria 4.0 està començant a introduir a les empreses i tallers.

L’objectiu d’aquesta sessió ha estat la d’oferir una visió específica perquè les empreses del metall de la comarca puguin començar a plantejar i aprofundir en estratègies i idees orientades cap al seu creixement, traient el màxim profit de les tecnologies digitals, avaluar i aprofitar les oportunitats que es presenten per al propi negoci en aquest àmbit i detectar les principals eines que les empreses disposen.

Aquesta sessió formativa ha estat impartida per EURECAT, el Centre Tecnològic de Catalunya, en el marc del programa ReinMet. Sota el títol “Seminari sobre la transformació 4.0 i les possibilitats generals”, la jornada ha anat a càrrec de Joan L. Mas Albaigès, director de la Divisió de Tecnologies Digitals d’EURECAT. Albaigès, a banda d’introduir els conceptes i les eines i estratègies va voler deixar molt clar que quan una empresa vol apostar per fer un canvi o una millora que pugui implicar una nova tecnologia o una nova estratègia, cal que l’equip intern de l’empresa hi cregui i hi participi, que no sigui una acció proposada ni gestionada des de fora, sinó des de dins. Va insistir en que la transformació 4.0 no és una elecció, no podem triar que no ens afecti, cal que formem part d’aquest canvi perquè el risc de quedar-ne fora és massa elevat.

La indústria 4.0 en detall

Davant aquest nou paradigma d’indústria 4.0 i fàbriques intel·ligents, el d’aquest dimecres ha estat el primer dels quatre seminaris que s’impartiran al llarg d’aquest any de la mà d’EURECAT. Les properes sessions seran molt més intensives i concretes ja que treballaran específicament i amb estreta vinculació amb el sector, casos reals, pràctics, d’èxit i d’interès  al voltant de l’IOT i el manteniment predictiu, la fabricació additiva (impressió 3D) i la robòtica col·laborativa i l’automatització. Aquests seminaris seran impartits per diversos experts d’EURECAT.

ReinMet:  15 nous professionals pel metall

Gràcies a l’aposta conjunta de la Diputació de Barcelona, la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena i amb la col·laboració de la Unió Empresarial de l’Anoia, el programa ReinMET està formant 15 persones en un curs que compta amb una primera formació genèrica sobre el llenguatge i els elements bàsics del sector del metall que s’especialitzarà amb un curs intensiu de soldadura per a poder treballar específicament aquesta branca del sector.

Els alumnes començaran al mes d’abril les pràctiques en empresa i en aquest sentit totes les empreses interessades en comptar amb un d’aquests professionals dins els seus equips, poden posar-se ja en contacte amb la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i la Unió Empresarial. Recordar que aquest programa compta amb una bonificació per a la contractació dels professionals formats al programa.

Darrera actualització: 04.02.2019 | 14:55

Imatges

4.0