La Mancomunitat de la Conca d'Òdena, satisfeta perquè el Pla Director resol la falta de sòl industrial

Divendres, 8 d'abril de 2022 a les 00:00

Els alcaldes i alcaldesses de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena es mostren satisfets del Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO) que aquest divendres s’ha aprovat a la reunió de la Comissió territorial d’Urbanisme del Penedès. Es tracta de l’aprovació inicial del document, que properament tindrà un període d’exposició pública. L’aprovació definitiva del PDUAECO està previst que es faci abans d’acabar aquest any.

La proposta de Pla Director classifica 107 hectàrees de nou sòl industrial, que permetran atraure activitat econòmica, donar resposta a les empreses del territori que volen créixer i també a empreses d’arreu interessades a instal·lar-se a la Conca d’Òdena, i en conseqüència generar nous llocs de treball. Es tracta d’una oportunitat històrica pel territori, que aquest mateix any tindrà una superfície de nou sòl industrial similar a la superfície industrial del Polígon de Les Comes d’Igualada, que compta amb 110 hectàrees.

Els alcaldes també valoren molt positivament que el document aprovat respecti la voluntat de la ciutadania de Jorba, que va rebutjar en una consulta popular el passat mes d’octubre classificar 46 noves hectàrees de sòl industrial, així com les opinions expressades durant el procés participatiu del Pla Director celebrat el 2020, que van fer descartar els àmbits de la Plataforma ferroviària Nord –Can Morera, a Òdena- i Vilanova Sud –Can Titó-. Finalment, doncs, s’ha aconseguit trobar consens al voltant de dos sectors principals: l’Aeròdrom Igualada-Òdena, i del Parc Tecnològic Igualada-Jorba en les hectàrees que ja estaven classificades al Pla Director Urbanístic (PDUCO) de l’any 2009.

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena fa una crida a les empreses perquè tinguin present la Conca d’Òdena en els seus plans de creixement.

Darrera actualització: 08.04.2022 | 12:02