Notícies

 • Activitats als casals d' estiu de la Conca d' Òdena ACCIONS DE SENSIBILITZACIÓ EN EL MEDI AMBIENT PER ALS CASALS D’ESTIU DE LA CONCA D’ÒDENA 8 de juliol de 2019

  La Mancomunitat Intermunicipal de la Cònca d' Òdena (MICOD), ha organtizat un seguit d' activitats de sensibilització ambiental, relacionades amb l' estalvi d' energia, energies alternatives i lluita contra el canvi climàtic, per als casals d' estiu, dels municipis que la conformen. 

  En concret s’ha programat una sessió de contes per a cada casal d’estiu, on es preveu que hi participin més de 160 nenes i nens de la Conca, en edats compreses de 3 a 12 anys.

  Les sessions, que han arrencat aquest dilluns al Casal d’Estiu de Jorba, és un recurs subvencionat per Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de conscienciar en la millora de la gestió energètica i afavorir el canvi d’hàbits a favors de les energies renovables d’una manera amena i divertida.

 • Inografia Resum dades compreses entre 01/05/2018 i 30/06/2019 BALANÇ SATISFACTORI DE L’ANY D’ACTIVITAT DEL PROGRAMA REINMET 5 de juliol de 2019

  La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD)  fa balanç del projecte  REINMET, subvencionat per la Diputació de Barcelona i adreçat a la recuperació de la capacitat professional i la capacitat productiva, concentrat especialment en tasques d’especialització per donar suport a la reindustrialització del sector del metall.

 • Virkar Group Visita dels alumnes de Manteniment Industrial del projecte Reinmet a Virkar Group, Talleres Ribacar S.L 5 de juliol de 2019

  Alumnes del curs de Manteniment Industrial, organitzat per de la Mancomunitat Intermunicipal de la Cònca d’ Òdena en el marc del  Programa Reinmet (programa en suport del sector del metall- link ),   varen visitar l’empresa VIRKAR GROUP, Talleres Ribacar SL el passat dimarts dos de juliol del 2019.

  Un dels àmbits de treball del Reinmet rau en fomentar la col·laboració amb les empreses de l’Anoia en el sector metall i gràcies a aquestes sinergies i detecció de les necessitats de les empreses  gran part dels alumnes ,previ a la finalització del curs, han trobat feina.

  VIRKAR GROUP, Talleres Ribacar SL de la mà de Xavier Riba (gerent de l’empresa) va obrir les portes als alumnes amb l’objectiu de donar-los a conèixer el seu  dia a dia com el procés productiu en cada una de les seccions del taller (soldadura, torn, fresa, fabricació,...) especialitats en les quals s’ han format.

  Agraïm la col·laboració i implicació de les empreses del sector al programa, i en aquest cas a  VIRKAR GROUP, Talleres Ribacar SL i  a Xavier Riba, que ha acollit a part dels alumnes dels cursos de Soldadura i Manteniment Industrial en pràctiques en altres i actuals edicions del programa i contractació de perfils..

 • Fabricació Additiva al Sector Metall Tercera Sessió Eurecat MICOD: Fabricació Additiva al sector metall - duplicat 1 de juliol de 2019
 • Malbert et descobreix què s'amaga darrere aquest objecte que veus cada dia CHALLENGE INDUSTRIA 4.0 20 de juny de 2019

  Diversos estudis alerten del creixent desequilibri entre la demanda i l’ oferta del mercat de treball, especialment en les disciplines que es coneixen com  STEM (Ciència , Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques).

  Els  joves soler tenir “ una visió molt limitada de les professions cientificotècniques i de les tasques que hi desenvolupen els professionals, cosa que limita l’ oportunitat d’ imaginar-se a si mateixos com a professionals en un futur”

  • Potenciar el sector industrial entre els joves.
  • Treure les connotacions negatives que els joves associen a la indústria.
  • Lluitar contra el desprestigi de la formació professional

  La Micod vol generar IMPACTE  a través d’ instagram, youtube i el portal d’ adolescents, a més de les xarxes socials de les entitats territorials que participen en el Projecte OIL i altres per  donar visibilitat del sector industrial entre el col·lectiu de joves actuant com a impulsora 

 • 28 de juny, dia per l’alliberament LGTBI 18 de juny de 2019

  El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. 

 • 28M19 Programa d’actes en relació a la salut de les dones 21 de maig de 2019

  Cada 28 de maig, les Regidories d’Igualtat de gènere i LGTBI de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD), commemorem el Dia internacional d’Acció per a la salut de les dones. S’organitzen tot un seguit d’activitats relacionades amb aspectes de la salut que preocupen especialment a les dones, perquè ho pateixen directament o perquè són aspectes que s’han invisibilitzat, no s’han tractat el suficient i se’n troben poques propostes.

 • 17M19 Les Regidories d’Igualtat de la MICOD visibilitzen el col•lectiu LGTBI 10 de maig de 2019

  El 17 de maig es commemora a nivell mundial el Dia Internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (LGTBIfòbia) i des de les Regidories d’Igualtat i LGTBI dels municipis de la Mancomunitat es promouen diferents actes de sensibilització i prevenció de la LGTBIfòbia i de visibilització del col·lectiu.

 • Premi NY La Mancomunitat crea el premi Natividad Yarza a la recerca en gènere 7 de maig de 2019

  L’Àrea d’Igualtat de gènere de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena ha creat el premi Natividad Yarza per als treballs de recerca de Batxillerat que investiguin temes relacionats amb els feminismes i analitzats des de la perspectiva de gènere.

 • Inici curs 29 abril Nous professionals en Manteniment Industrial 6 de maig de 2019

   

  Arrenca la segona formació en metall pels candidats i candidates del ReinMet. Les empreses participants cursaran una formació en robòtica i automatització. 

 • MIPIM Promocionem la Conca d’Òdena al MIPIM, la fira internacional d’inversió immobiliària 13 de març de 2019

  Aquest dimarts 12 i fins divendres 15 de març, l’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) participem a la fira internacional d’inversió immobiliària MIPIM, a Cannes.

 • Fira BSTIM Participem a la fira BSTIM, la fira de referència del sector tèxtil 7 de març de 2019

  Els dies 6 i 7 de març, Fira d’Igualada i l’Agrupació Tèxtil FAGEPI organitzen la quarta edició de la fira tèxtil BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing), l’única fira de producció tèxtil de l’Estat espanyol.

 • dfedf L'alumnat del Curs de Soldadura es forma al taller 5 de març de 2019

  L'alumnat del curs de Soldadura del programa ReinMET està completant la seva formació al taller de soldadura abans d'iniciar el període de pràctiques a empresa.

 • Aposta per la Conca El Consorci de la Zona Franca aposta per la Conca d’Òdena 1 de març de 2019

  Aquest dimecres 27 de febrer ha tingut lloc la presentació de l’aposta del Consorci de la Zona Franca pel desenvolupament de projectes empresarials als sectors industrials de la Conca d’Òdena, concretament al sector industrial de Can Morera (Òdena). 

 • Brokerage Event Mobile Participem al Brokerage Event del Mobile World Congress 1 de març de 2019

  Del 26 al 28 de febrer, l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa de Generalitat de Catalunya (ACCIÓ) organitza el Brokerage Event al Mobile World Congress, una oportunitat per a trobar socis de cooperació internacionals, acords de venda i llicències, joint ventures, subcontractació, transferència tecnològica o projectes d’R+D, aprofitant l’esdeveniment de referència del sector TIC a Barcelona.

 • 8M19 Torna l’agenda feminista del mes de març amb motiu del 8 de març 27 de febrer de 2019

  Un any més l’Àrea d’Igualtat de gènere de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena coordina i organitza l’agenda d’actes que tindran lloc amb motiu del Dia internacional de les dones.

 • Missió 4 motors europa Formem part de la missió dels Quatre Motors per Europa, als Països Baixos 20 de febrer de 2019

  Del 18 al 20 de febrer, l’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) participem a la missió dels Four Motors for Europe als Països Baixos. En aquesta ocasió, Baden-Württemberg, com a actual presidència dels Four Motors, ha proposat aquesta missió conjunta sobre mobilitat i lifescience & health.

 • Going Digital Participem al GoingDigital sobre el vehicle connectat i les noves oportunitats per a la mobilitat 18 de febrer de 2019

  L’Agència per la Competitivitat de l’Empresa de Generalitat de Catalunya (ACCIÓ), en motiu del Mobile World Capital Barcelona, organitza la jornada GoingDigital sobre el vehicle connectat i les noves oportunitats per a la mobilitat. 

 • Jordi Puigneró visita el Parcmotor de Castellolí Jordi Puigneró, Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, visita el Parcmotor de Castellolí 18 de febrer de 2019

  Dimecres 13 de febrer, el Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública Jordi Puigneró ha visitat Castellolí acompanyat pel secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital David Ferra. L’alcalde i delegat polític de l’Oficina de Captació d’Inversions de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, Joan Serra, l’han rebut al circuit Parcmotor de Castellolí.

 • fdgd Curs d'Iniciació al MANTENIMENT INDUSTRIAL 15 de febrer de 2019

  Des de la Micod obrim plaç d'inscripcions per la segona acció formativa del projecte ReinMET, per la promoció del sector del metall a l'Anoia, en l'especialitat "Iniciació al MANTENIMENT INDUSTRIAL"

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49