Notícies

 • Empreses del sector del metall proven de primera mà la realitat augmentada 30 de gener de 2020

   

  La Revolució 4.0 ha arribat per quedar-se. Des de la MICOD acostem  la transformació digital a les empreses del metall de l' Anoia dins del marc del Programa ReinMet.

  Empreses del sector del metall proven de primera mà la realitat augmentada de la mà de l' empresa @InnovaeAR

 • FILINOX, UEA, MICOD i ALUMNE Bones pràctiques dins del projecte Reinmet: Filinox i vocacions industrials 28 de gener de 2020

  Avui hem anat a Ràdio Igualada a presentar l' experiència viscuda per Miquel Ribalta, gerent de l' empresa Filinox S.A  i Ivan López, participant del curs de Manteniment industrial, dins de les actuacions previstes en el programa Reinmet.

  Miquel Ribalta  ens ha explicat l' experiència viscuda de contractar Ivan López  després de finalitzar l' acció formativa en Manteniment Industrial. Miquel ha destacat la importància de les relacions entre empresa, Reinmet i alumne. També considera de cabdal importància fomentar les vocacions industrials i l' interés en el sector del metall entre els més joves.

  Ivan López ens ha explicat com l' ha beneficiat el seu pas pel projecte tot agraïnt l' oportunïtat donada per empresa, acció formativa realitzada i tutorització. Destacant en tot moment la importància de tenir una bona actitud.. 

  Actualment la MICOD esta realitzant la tercera acció formativa centrada en Soldadura i la setmana vinent els alumnes començaran la formació pràctica al Taller. 

  A continuació us deixem l' enllaç del podcast: 

  https://radioigualada.cat/lacarta/podcast-espai-empresa-ueanoia-dimarts-28-de-gener-de-2020/

  Trobareu a l' equip de la MICOD al 93.805.04.09, personalment a les seves oficines a l' Avinguda Mestre Muntaner, 86 o bé a la seva web micod.cat

 • Programa del curs Jornada Realitat Augmentada i Virtual, aplicacions reals per al món industrial 13 de gener de 2020

  Dijous 30 de gener tindrà lloc la jornada de formació en "Realitat Augmentada i virtual, aplicacions reals per al món industrial". 

  L' objectiu és Conèixer la realitat virtual i l'augmentada aplicades en entorns empresarials i industrials i casos reals, essent una eina no només de venda, màrqueting i promoció sinó també de planificació de la producció, d'estratègia, de manteniment de maquinària i equips...i altres solucions i possibilitats. Inclou una part pràctica amb dispositius de realitat virtual i augmentada .

  • Programa de la  jornada:
  • Introducció a la realitat augmentada i la realitat virtual
  • Dispositius d’aplicació
  • Àmbits d’aplicació industrial: formació, manteniment, assistència remota, producció, …)
  • Casos pràctics
  • Pràctica i testeig amb dispositius de realitat virtual i augmentada

  És una formació totalment gratuïta, impartida per Xavier Riba, Soci i Director Territorial d’ Innovae i Oriol Castells, de Desenvolupament de Negoci d’Innovae i que forma part del programa ReinMET. Es tracta de la 4a sessió que organitzem en el marc d'aquest programa i que ha tingut molt bona rebuda entre les empreses del sector.

  Les places són limitades a l'ordre d'inscripció i sempre amb preferència per les empreses que ja han participat del programa ReinMET: empreses, gerents, caps de departament i tècnics de PIMEs del sector metal·lúrgic acollint personal en pràctiques o en l'enquesta de prospecció.

 • Alumnes del curs de Soldadura visitant el taller Iniciem formació específica del curs de Soldadura i visitem el Taller 8 de gener de 2020

  Avui hem iniciat la formació específica del curs de Soldadura del programa ReinMET. Aquest es  focalitza en el sector del metall, un àmbit que té mancances de personal i que ofereix unes bones condicions laborals.

  Els 15 alumnes han iniciat  avui la formació específica i han visitat el Taller on realitzaran la formació pràctica  després de realitzar la formació en Prevenció de Riscos Laborals. 

  S' estan formant en la part teòrica de la Soldadura adquirint coneixements de metrologia, característiques dels materials, interpretació de plànols, preparació de peces per a la soldadura i manteniment de la mateixa per aprofundir després en la part pràctica de la mateixa 

   

   

 • premi natividad yarza I Premi Natividad Yarza a la recerca en gènere 7 de gener de 2020

  L’Àrea d’Igualtat de Gènere de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena convoca el I Premi Natividad Yarza per als treballs de recerca de batxillerat  dels centres educatius de la Conca d’Òdena, entregats durant el curs 2019-2020  i que abordin temes sobre el gènere

  Les temàtiques poden ser el feminisme, la identitat de gènere, els rols de gènere, estereotips, noves masculinitats, violència masclista, entre d’altres.

  El període de presentació de treballs s’inicia el 18 de novembre de 2019 i es tanca el 17 de gener de 2020.

  El premi està dotat amb 1.000 i es distribueix de la següent manera:

  • La persona guanyadora rebrà 500 € i es lliuraran en un acte públic durant la commemoració del DIA INTERNACIONAL DE LES DONES de 2020.
  • El centre educatiu on estigui escolaritzada la persona premiada rebrà 500 € en forma d’activitats formatives, divulgatives o de sensibilització sobre igualtat de gènere, integrades en el Programa de Coeducació de la MICOD. Aquestes activitats es duran a terme el curs 2020/21.

  Cal presentar el treball per correu electrònic a igualtat@micod.catacompanyat d’un resum de 500 paraules. És important que es lliuri en format pdf i sense referència de l’autoria, de la persona que l’ha tutoritzat ni del centre escolar.

  Se’n poden consultar les bases aqui 

 • concurs cartells 8M Concurs de cartells del 8 de març 7 de gener de 2020

  Enguany celebrem la setena edició del concurs de cartells del 8 de març, Dia Internacional de les Dones que té la finalitat d’escollir el cartell que serà la imatge gràfica de l’agenda d’actes i activitats emmarcades en aquesta commemoració que des de l'Àrea d'Igualtat de la MICOD organitzem i coordinem.

  El període de presentació d’obres serà del 2 de desembre de 2019 a 24 de gener de 2020, a l’oficina d’atenció ciutadana dels ajuntaments d’Igualada, Vilanova del Camí, La Pobla de Claramunt, Santa Margarida de Montbui, Òdena, Jorba i Castellolí.

  Les obres es presentaran de la següent manera:

  • 1/ Sobre gran que contindrà l’obra sense signar i un sobre petit tancat.
  • 2/ El sobre petit tancat (que s’ha de dipositar dintre del gran) haurà d’incorporar la següent referència “VII Concurs de cartells del 8 de març. 8 de març 2020” i haurà de contenir:
   • a) Un full on hi constin les següents dades: el nom i cognoms, adreça i població, telèfon, edat, número de DNI i correu electrònic de l’autor o autora de l’obra.
   • b) Un CD amb l’obra en format digital JPG/TIF amb 300 megapíxels de resolució
   • c) Una fotocòpia del DNI.
   • d) Volant d’empadronament

  Podeu consultar les bases aqui

 • MICOD La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d' Odena us desitja unes bones festes 20 de desembre de 2019

  La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d' Òdena integrada pels municipis: Igualada, la Pobla de Claramunt, Òdena,Vilanova del Camí, Castellolí, Santa Margarida de Montbui i Jorba us volem  desitjar un Bon Nadal, bones festes i feliç 2020

 • Bones pràctiques al Reinmet La MICOD i el Projecte Reinmet exemple de projecte eficaç a curt termini i bones pràctiques 18 de desembre de 2019

  REIMET és un projecte de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d' Òdena (MICOD) i amb el suport de la Diputació de Barcelona amb l 'objectiu de cobrir el dèficit de professionals i desenvolupar una formació ajustada a les necessitats del sector del metall entre d' altres.

  A la presentació de resultats de la Diputació de Barcelona del mes de novembre va quedar palès l' impacte en l'ocupabilitat a curt termini, especialment en dones i homes de 45 anys. 

  El magazzine del nostre col·laborador UEA (Unió Empresarial de l'Anoia) fa ressó de les bones pràctiques entre empreses i  alumnes del programa Reinmet al seu Butlletí del mes de desembre,destacant els reptes i oportunitats generats per el programa. 

 • Font: Estudi knset La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d' Òdena i els reptes en el sector industrial 11 de desembre de 2019

  La Diputació de Barcelona ha presentat un estudi on s'ha pogut comprovar l’excepcionalitat i efectivitat de les activitats fruit del projecte OIL (Ocupació a la Indústria Local) on està enmarcat el programa Reinmet per tal d’encarar els reptes de futur que actualment té el sector. En aquest sentit, el panorama actual exigeix continuar treballant per aconseguir fomentar les vocacions industrials i cientifico-tecnològiques, potenciar la inserció laboral de les dones en ocupacions i/o en activitats industrials en què estiguin infrarepresentades, i contribuir a la millora de la competitivitat de la indústria, tenint en compte els reptes i oportunitats que presenta la indústria 4.0.

  REINMET és un projecte de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’ Òdena (MICOD), subvencionat per la Diputació de Barcelona. Té com a objectiu cobrir el dèficit de professionals i desenvolupar una formació ajustada a les necessitats del sector del metall, entre d’altres.

  Un dels reptes principals del ReinMET és la capacitació de persones a l’atur en el sector metal·lúrgic, un dels sectors industrials estratègics de la comarca de l’Anoia .

  En el marc del REINMET, en curs des del passat maig del 2018, ja s’han realitzat dues accions formatives, una en l’especialitat de soldadura i l’altra en la iniciació al Manteniment Industrial, en les que hi han participat un total de 30 persones, un 73% de les quals ha aconseguit una feina en el sector.

   

 • Iniciem nou curs de soldadura Arrenca el curs de Soldadura del progama Reinmet de la MICOD 9 de desembre de 2019

  Avui hem iniciat el primer dia  del curs de Soldadura del programa ReinMET, una iniciativa de formació especialitzada adreçada a quinze  persones que estan en recerca de feina i que es focalitza en el sector del metall, un àmbit que té mancances de personal i que ofereix unes bones condicions laborals.

  La formació està enfocada a l’especialitat de Soldadura, oferint primer una base de coneixements sobre el sector del metall (metrologia, interpretació de plànols, materials i mecànica) i aprofundint posteriorment en la soldadura. 

  Es tracta d’una formació amb una part teòrica però amb un període molt interessant de pràctiques a les empreses.

 • Ens locals participants a la sessió ocupació i industria on es van presentar els resultats del programa Projecte Reinmet: entre èxits, reptes i oportunitats 5 de desembre de 2019

  La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’ Odena (MICOD) va assistir, el passat dijous 28 de novembre del 2019, a la jornada de Reflexió i debat del programa OIL (Ocupació a la Industria Local) on s’emmarca el projecte Reinmet. La iniciativa, que es troba en el marc del Programa per la Ocupació a la Indústria Local de Diputació de Barcelona, té com a objectiu recuperar la capacitat professional i productiva en el sector del metall.

  Balanç positiu d’inserció laboral

  Una dada molt significativa és que, les persones que participen al programa, en comparació amb aquelles que no ho fan, obtenen 22 punts percentuals més en possibilitats d’inserció al mercat laboral.

  En el cas de les dones, la seva taxa d’inserció habitual a la Província de Barcelona és del 50%; mentre que participant del programa, aquest %  arriba al 72,1%.

  Els resultats ens han demostrat que, les dones, les persones majors de 45 anys i les persones aturades de curta duració, son les que s’han vist especialment més beneficades.

  A la Conca d’ Òdena, on s’ha desplegat el projecte Reinmet, aquest efecte s’ha traduït en un suport per a les persones aturades, en que més d’un 76% han trobat feina en el sector del metall.

  Nova sessió formativa en soldadura

  El proper dilluns 9 de desembre comença una tercera acció formativa en soldadura. Els professionals estaran a disposició de les empreses del metall que necessitin personal amb aquesta capacitació; d’entre totes les empreses participants, el 68% són micro i petites empreses.

  El perfil  de les persones participants general en el projecte  és un 55% d’ homes amb una edat mitjana de 39 anys amb un nivell d’ estudis bàsic-mitjà en situació d’ atur.

  Els reptes del sector industrial

  L’administració pública ha pogut comprovar l’excepcionalitat i efectivitat de les activitats fruit del projecte, per tal d’encarar els reptes de futur que actualment té el sector. En aquest sentit, el panorama actual exigeix continuar treballant per aconseguir fomentar les vocacions industrials i cientifico-tecnològiques, potenciar la inserció laboral de les dones en ocupacions i/o en activitats industrials en què estiguin infrarepresentades, i contribuir a la millora de la competitivitat de la indústria, tenint en compte els reptes i oportunitats que presenta la indústria 4.0.

  El projecte Reinmet

  REINMET és un projecte de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’ Òdena (MICOD), que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. Té com a objectiu cobrir el dèficit de professionals i desenvolupar una formació ajustada a les necessitats del sector del metall, entre d’altres.

  Un dels reptes principals del ReinMET és la capacitació de persones a l’atur en el sector metal·lúrgic, un dels sectors industrials estratègics de la comarca de l’Anoia .

  En el marc del REINMET, en curs des del passat maig del 2018, ja s’han realitzat dues accions formatives, una en l’especialitat de soldadura i l’altra en la iniciació al Manteniment Industrial, en les que hi han participat un total de 30 persones, un 73% de les quals ha aconseguit una feina en el sector.

 • Equip MICOD i Carlota Carner La MICOD present al IV meeting UEA 22 de novembre de 2019

  L' equip MICOD ( coordinació, igualtat i ocupació) va estar present al IV meeting#UEA inquieta celebrat dijous 21 de Novembre de 2019 amb la Carlota Carner, 4a tintent d' alcalde i Regidora  de Governació, Interiors, Hisenda i Organismes externs al capdavant.

  La presentació de l' acte va anar a càrrec de Stepanie Marko, membre de la UEA inquieta i acte seguit Joan Domènech , president de la Unió Empresarial de l'Anoia va donar la benvinguda als assitents. 

  La jornada va comptar amb la ponència de Núria Chinchilla, prestigiosa professora d' IESE i experta en conciliació, gestió del temps, conflictes interpersonals i direcció den organtizacions familiarment responsables. La ponent va oferir la ponència " Trencant sostres de ciment i de vidre".

  El tancament institucional va anar a càrrec de Alba Vergés, consellera de Salut .

  La cloenda de l' acte va finaltizar amb un sopar a peu dret i neetworking.

   

 • Paco gerent d 'Insmaagas S.L, Atmane: treballador d' Insmagas S.L Bones pràctiques dins del projecte Reinmet 19 de novembre de 2019

  Avui hem anat a Radio Igualada a presentar l' experiència viscuda per Paco López, gerent de l' empresa Insamgas S.L i Atmane Asaroui, participant del curs de manteniment industrial, dins de les actuacions previstes en el programa Reinmet. 

  Paco López ens ha explicat l' experiència viscuda de tenir l' Atmane en pràctiques i posteriorment contractar-lo i ha destacat la importància de les relacions entre empresa, Reinmet i alumne. 

   Atmane Asaroui, que ens ha explicat com l' ha beneficiat el seu pas pel  projecte tot agraïnt l' oportunïtat donada per empresa, acció formativa realitzada i tutorització. Destacant en tot moment la importància de tenir una bona actitud.

  Actualment la  MICOD esta realitzant el procés de selecció per la  nova acció formativa de Soldadura que comença el nou de desembre. 

  Us deixem el podcast de l' entrevista: 

  https://t.co/wxS0qeKEHC?amp=1

   

  Trobareu a l' equip de la MICOD al 93.805.04.09, personalment a les seves oficines a l' Avinguda Mestre Muntaner, 86 o bé a la seva web micod.cat 

 • Segona sessió informativa Soldadura Reinmet Segona Sessió Informativa curs de Soldadura 18 de novembre de 2019

  Hem iniciat la setmana amb una segona sessió informativa del curs de Soldadura.

  Donada l'elevada demanda de candidats/es per a participar en el curs de soldadura juntament amb el fort interès manifestat per part de les persones assistents, ens permet afirmar que hi ha una elevada demanda entre la població per poder adquirir les competències necessàries que els permetin accedir al sector.

  Al llarg de la última setmana de novembre ens posarem en contacte amb tots/es els candidats per comunicar-los els resultats de la selecció.

  Agraïr als candidats la seva assistència  a la sessió informativa. 

 • sessió informativa curs soldadura Iniciem el procés de selecció al curs de Soldadura amb una alta participació en la sessió informativa ! 11 de novembre de 2019

  Aquesta setmana hem iniciat el procés de selecció de les persones participants al curs de Soldadura de la Micod. L'elevat número de persones participants demostra l'interès per un sector amb tant potencial com és el metall!

  Aquesta setmana hem iniciat el procés de selecció de les persones participants al curs de Soldadura de la Micod. L'elevat número de persones participants demostra l'interès per un sector amb tant potencial com és el metall!

  Donada l'elevada demanda de candidats/es per a participar en el curs de soldadura juntament amb el fort interès manifestat per part de les persones assistents, ens permet afirmar que hi ha una elevada demanda entre la població per poder adquirir les competències necessàries que els permetin accedir al sector.

  Aprofitem per donar les gràcies a totes les persones assistents i els desitgem molta sort en les següents fases del procés de selecció.

 • Sessió Informativa 11/11/2019 a les 10:00 matí Ig Nova Empresa Sessió Informativa curs Soldadura 6 de novembre de 2019

  Iniciem Tercera Acció Formativa en Soldadura

  REINMET és un projecte de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) i amb el suport de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de cobrir el dèficit de professionals i desenvolupar una formació ajustada a les necessitats del sector del metall entre d’altres.

  Un dels objectius principals del ReinMET és la capacitació de persones a l’atur en el sector metal·lúrgic, un dels sectors industrials estratègics de la comarca de l’Anoia.

  Aquest programa ha previst una tercera acció formativa en l’especialitat de soldadura davant la demanda de les empreses del sector i les persones a l’atur.

  De fet en el marc del REINMET, en curs des del passat maig del 2018, ja s’han realitzat prèviament dues accions formatives una en l’especialitat de Soldadura i l’altre en la iniciació al Manteniment Industrial, en les que hi han participat un total de 30 persones i la major part d’elles més d’un 73% ha aconseguit una feina en el sector.

  El dia 11 de novembre es dura a terme la primera sessió informativa del curs de Soldadura en la que hi podran participar un total de 15 persones.

  El curs que té una durada de hores i preveu al voltant de 150h de pràctiques no laborals en empreses del sector, permetrà Dotar al participant de coneixements teòric/pràctics significatius sobre soldadura TIG  per tal d'executar els processos de fabricació, muntatge i reparació d'elements de caldereria, canonades i estructures metàl.liques.

 • La Mancomunitat de la Conca d' Òdena organitza curs de Soldadura La Mancomunitat de la Conca d' 'Odena inicia nou curs de soldadura 24 d'octubre de 2019

  Estàs a l' atur? T' interessaria treballar en el sector industrial? La Mancomunitat de la Conca d' Òdena organtiza CURS EN L' ESPECIALITAT DE SOLDADURA.

 • Tècnica d' ocupació i treballador empresa Bones pràctiques i noves actuacions en el marc del programa Reinmet 15 d'octubre de 2019

  Avui hem anat a Radio Igualada a presentar les noves actuacions previstes en el programa Reinmet de la mà de la tècnica del projecte.

  També ha participat a l'entrevista un dels alumnes del curs de manteniment industrial  Albert Lloveras, que ens ha explicat com l' ha beneficiat el seu pas pel  projecte. Acutalment esta  treballant a l' Empresa Virkar Group- Talleres Ribacar .

  Les noves actuacions previstes són :una tercera acció formativa en Soldadura, fomentar la contractació de treballadors per part de les empreses del sector metall mitjançant una línea d' ajuts econòmics. 

  Us deixem el podcast de l' entrevista: 

  https://t.co/ub5TX8zcFI?amp=1

  D' altre banda  les persones que vulguin participar aquesta tercera formació en soldadura, per a anar a treballar al sector del metall també.

  Trobareu a l' equip de la MICOD al 93.805.04.09, personalment a les seves oficines a l' Avinguda Mestre Muntaner, 86 o bé a la seva web micod.cat 

 • El Sr. Marc Castells i Berzosa, President de la MICOD, i Raquel Serra Martorell, Coordinadora de l'entitat. Balanç satisfactori del programa REINMET que treballa per recolzar la re industrialització en el sector del metall de la Conca d’ Òdena 11 d'octubre de 2019

   

  La Mancomunitat de la Conca d’ Òdena està portant a terme el Projecte REINMET, a través del Programa OIL - Ocupació en la Indústria Local subvencionat per la Diputació de Barcelona. El REINMET treballa per impulsar i recolzar la re industrialització en el sector del metall de la Conca d’ Òdena des del passat mes de maig del 2018, a través dels següents objectius:

  1. Recolzar i contribuir al sector industrial, especialment al metall
  2. Cobrir dèficit de professionals en el sector del metall.
  3. Oferir una formació que respon a les necessitats de les empreses del territori .
  4. Crear espais de concertació Público- privada.

  Després de gairebé un any i mig de projecte, el President de la MICOD el Sr. Marc Castells i Berzosa, va fer balanç positiu de l’execució del projecte un cop s'han assolit el 90% dels objectius previstos. Aquests es tradueixen en:

  • Hem assolit el 100% d’inserció, de les 30 persones participants, en les dues accions formatives realitzades, fins a dia d’avui.
  • El 73% de les insercions han estat en el sector del metall.
  • Destacant que l’ 11%  de les contractacions son de caràcter indefinit, incentivat en part per la línia de bonificació a la contractació que promou el projecte Reinmet. 
  • El grau de satisfacció de les persones participants i dels agents implicats es d’un 9  sobre 10, segons enquestes realitzades.

  A 8 mesos vista, per a la finalització d'aquesta segona edició del REINMET, la MICOD es planteja els següents objectius:

  Beneficiar al màxim nombre de persones a l’atur de la Conca d’ Òdena, oferint-los:

  • Una tercera acció formativa en l’especialitat de Soldadura. El curs, que tindrà una durada de 270 hores de formació específica i 150h de pràctiques en empreses del sector del metall, s’iniciarà el mes desembre i finalitzarà a primers d’abril de l’any vinent. Les persones interessades es poden adreçar a la MICOD.
  • Donar suport a les persones que han participat en el projecte, promovent la seva inserció laboral de manera estable en el sector del metall.

  Recolzar a les empreses del sector del metall, per mitjà de:

  • Incentivar a les empreses, oferint-los unes bonificacions per la contractació estable de les persones participants del REINMET
  • Oferir treballadors formats en el sector.
  • Formació en l’àmbit de la Indústria 4.0 en el sector del metall.

  Per a més informació us podeu adreçar al tel. 93 805 04 09 o al correu ocupacio@micod.ca

  Mancomunitatde la Conca d'Òdena

  Avinguda Mestre Muntaner, 86
  08700 Igualada

 • Assistents al seminari de formació 4.0 Bona participació en el tercer seminari de 4.0 adreçada a les empreses del sector metall de la Conca d' Òdena 3 d'octubre de 2019

  Dimecres 2 d'octubre s' ha dut a terme  la jornada de formació en impressió 3D al sector metall: “Fabricació additiva al sector metall”.

  El seminari organitzat  dins del programa Reinmet de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’ Òdena  que s’ enmarca dins de l’ OIL (Programa per fomentar l 'ocupació a l' indústria local) subvencionat  per la Diputació de Barcelona  té entre els seus objectius promoure accions que facilitin la implementació  de la Indústria 4.0 en el sector del metall.  

  Es tracta de la 3a sessió que organitzem en el marc d'aquest programa i que ha tingut molt bona rebuda entre les empreses del sector. 

  Els objectius aconseguits són: proporcionar els coneixements bàsics en materials tècnics metàl·lics i no metàl·lics a la industria i els seus processos de transformació i fabricació

  Formació impartida: 

  • Introducció a les tecnologies AM:

  Materials, tipologia i processos de fabricació

  • Fabricació del pols metàl·lic:

  Processos d'atomització, formes i tamany de les partícules

  • Fabricació de peces en AM Metàl·lic:

  Avantatges, inconvenients i defectes

  Formador: Javier Ardanuy, Tècnic especialista en materials i processos d’Eurecat

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49