Formació

FORMACIÓ PER AL PROFESSORAT: COM DESMUNTEM L’ARMARI? BRICOLATGES EDUCATIUS PER LA VISIBILITZACIÓ LÉSBICO-GAY-BI-TRANSEXUAL

La formació es va proposar el passat curs, coorganitzada pel Departament d'Igualtat de Gènere de la Mancomunitat i el Centre de Recursos Pedagògics de l'Anoia. S'integra en el catàleg de formacions de l'Anoia i s'acredita des del Departament d'Ensenyament de la Generalitatt de Catalunya. La proposta educativa per al curs 2016/17 no s'ha arribat a realitzar per manca d'inscripcions. Actualment està en fase de reformulació.

OBJECTIUS
• Sensibilitzar el professorat respecte la situació i perspectiva LGTBI
• Conèixer el marc normatiu actual i l’estat de la seva implantació
• Conèixer iniciatives educatives LGTBI en escoles i instituts, i educació no formal
• Posar en pràctica el disseny d'accions específiques de prevenció i gestió a l’aula

CONTINGUTS

SESSIÓ 1. Alfabetització LGTBI i el coneixement de la màquina hetero-patriarcal: conèixer com funciona la socialització de gènere al llarg de la vida, treballar i aclarir conceptes clau per evitar simplificacions i afavorir el pensament de la diferència. Treballar amb la pròpia vivència del fet LGTBI i trobar el potencial transformador i creatiu de la connexió amb el propi dolor LGTBI.

SESSIÓ 2. Normalitzar la minoria o transformar la majoria? Obrir la mirada al qüestionament global del sistema de gènere per poder acompanyar educativament amb més consciència. Exemples d’intervencions educatives d’èxit i debat sobre aquestes.

SESSIÓ 3. Com posar-nos en joc com educadores i educadors? Com podem fer servir el nostre posicionament davant dels infants i joves per eradicar la LGTBIfòbia. La fortalesa de la vulnerabilitat. Com fer un anàlisi de l’aula amb mirada LGTBI?

SESSIÓ 4. Generem eines front la LGTBIfòbia: Compartim l’anàlisi de l’aula i assagem/practiquem intervencions educatives diverses pel nostre dia a dia.

Darrera actualització: 24.03.2017 | 12:01
Darrera actualització: 24.03.2017 | 12:01