Com aterren i s'enlairen els avions

La nostra ruta comença al parc de la Font d’Òdena. Agafarem el carrer Bonavista, carrer que passa just pel costat del parc infantil, deixant-lo a la dreta. Arriba un moment que el carrer es transforma en camí rural. Anem vorejant camps de conreu. Comencem a veure les primeres vinyes i agafem un camí que travessa una pineda que porta als camps de vinya de Can Macià. A l’entrada d’aquest bosc veiem una placa informativa de rutes amb BTT.

Sortim del bosc i travessem camps de conreu fins arribar a un encreuament. Agafarem el camí cap a la dreta i continuem caminant en direcció la masia de Can Macià, que començarem a veure al fons, davant nostre. Estem travessant camps de vinya. A la nostra esquerra podem veure el Puig Aguilera. Cal esmentar que la vinya és el segon cultiu en importància de la comarca; hi ha referències escrites del conreu de vinya a l’Anoia des del segle XI. La màxima importància, l’adquirí durant els anys 1855 i 1878 quan la fil·loxera havia envaït França; llavors la vinya arribà a predominar sobre el cereal a la Conca d’ Òdena; però amb l’arribada de la fil·loxera també a la comarca al 1885, el cultiu de vinya sofrí una forta davallada.

Arribem a un encreuament on veiem el camí dels ametllers que ens portaria directe a l ’antic mas Macià Aguilera, és actualment la seu de Caves Bohigas, on realitzen cava i vi de qualitat, es pot fer una visita al celler i a la botiga, i en el mateix recinte hi ha la capella de la Mare de Déu de la Mercè.

Nosaltres no agafarem el camí, el creuarem, i seguirem recte direcció a l’aeròdrom. A mesura que ens hi anem apropant, podem començar a veure avionetes i fins i tot, si fem la ruta a primera hora del matí o al capvespre, també podrem veure algun globus aerostàtic. Cal esmentar que Òdena acull a una de les empreses pioneres en la fabricació de globus i d’altres dedicades a fer vols turístics. La Conca d’Òdena te una forta tradició en aquest tema, durant la primera quinzena de juliol es celebra a Igualada “L’European Balloon Festival”. És la concentració internacional de globus aerostàtics més important del nostre país i  una de les capdavanteres a nivell europeu. La primera edició es va celebrar l’any 1997 i , des de llavors, s’ha anat organitzant cada any. Aplega durant quatre dies (de dijous a diumenge) més d’una cinquantena de globus aerostàtics, amb els seus equips, procedents d’arreu de la geografia i a més de 25.000 visitants.

Continuarem pel mateix camí, creuarem l’autovia per sota, i finalment arribarem a l’aeròdrom, on podrem donar tota la volta a la pista pel camí que la voreja. Si tenim sort, podrem veure enlairaments i aterratges de tot tipus d’aparells: avionetes, ultralleugers, planadors... Per acabar la nostra ruta, tornarem al punt d’inici pel mateix camí.

Tota la informació al document adjunt a la dreta. 

Darrera actualització: 13.07.2017 | 11:18