Protocol agressions sexistes en espais d'oci

Des de l’Àrea d’Igualtat de Gènere de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena, conjuntament amb la Diputació de Barcelona i l’ Observatori Noctàmbul@s , s’ha iniciat un procés participatiu per a l'elaboració d’un  Protocol i Pla d’Actuació davant l'assetjament sexual en espais públics d'oci . Aquest procés s’ha iniciat al passat mes d'octubre de 2017 i tindrà la seva finalització a finals de setembre de 2018.

El Protocol té l’objectiu de detectar les claus que articulen les dinàmiques de l’oci actual i en particular el juvenil, i entendre com es relaciona amb actituds, comportaments i fonaments masclistes i sexistes i la relació d’aquests hàbits amb el consum d’alcohol i altres substàncies. El projecte dotarà els municipis de la conca d’Òdena d’un Protocol de prevenció, detecció, atenció i intervenció en situacions d’abusos sexuals en espais públics i capacitarà els i les professionals que en algun moment hagin d’intervenir per donar resposta a les diferents violències.

El projecte s'està elaborant a través de diferents metodologies participatives que han constat de:

  • Diagnosi a través d'un qüestionari sobre abusos, assetjament i violència sexual en espais d’oci . Entrevistes personals a agents implicats en l'elaboració de programes i festes i serveis d'atenció i recuperació de violències sexuals.
  • Realitzar la  Marxa Exploratòria (8 de febrer, 20h) i de reconeixement de l’entorn (15 de febrer, 20h) sobre la percepció de la inseguretat associada als diferents espais públics pel municipi. 
  • Formar part de la Comissió Participativa per elaborar el protocol. Aquesta s'ha reunit 3 vegades fins al final del procés.
  • Diverses  formacions o tallers que s'han dut a terme al llarg del procés amb Policies Locals, Mossos d'Esquadra, Entitats organitzadores, personal polític.

Ens trobem en la fase final de redacció del document i properament tindrà lloc la seva aprovació i presentació pública.

Darrera actualització: 07.09.2018 | 11:56
Darrera actualització: 07.09.2018 | 11:56