28 de maig

La història del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones es remonta al V Encuentro Internacional de Mujer y Salud a San José, Costa Rica, el maig de 1987. La intenció era fer visible la desigualtat de les dones en termes de salut, fent públiques les seves demandes i el compromís de les administracions per afavorir-les.

La Red de Salud de Mujeres Latinoamenricanas y del Caribe (RSMLAC), va proposar de crear un dia d'acció mundial per la salut de les dones. D'aquesta manera s'establí que cada 28 de maig es commemorés a cada país, amb movilitzacions i demandes per la nostra salut.

AGENDA D'ACTES EN MOTIU DEL 28 DE MAIG. AGENDA 2017

La perspectiva de gènere en la salut permet visibilitzar fins a quin punt els diferents rols atribuïts a dones i homes i les relacions desiguals de poder es vinculen socialment als seus comportaments vers la salut. D’altra banda, fa que es qüestioni la ciència mèdica androcèntrica, basada en un model masculí, i que s’investiguin les diferències biològiques més enllà de les purament reproductives.

La Mancomunitat de la Conca d'Òdena proposa una agenda d'actes per aquest 2017 , organitzats des de diferents entitats i ajuntaments dels municipis de la conca d'Òdena. Propostes molt diverses i interessants per posar de manifest la mortalitat i morbiditat diferencial d'homes i dones. Les activitats s'inicien el mes de maig i s'allargaran fins l'11 de juliol.

Darrera actualització: 07.07.2017 | 14:06
Darrera actualització: 07.07.2017 | 14:06