25 de novembre

El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

La Mancomunitat organitza i coordina un any més les activitats de commemoració del 25 de novembre, Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones. D’entre les activitats hi ha exposicions, molts tallers per a joves sobre prevenció de violències masclistes, un taller per a dones de defensa personal, cinema, xerrades, tallers per a infants amb perspectiva de gènere, entre d’altres. També s’iniciarà el Procés participatiu de salut i dones on es convida a dones de totes les edats a debatre sobre temes d’interès per a la població femenina. En aquesta ocasió es parlarà de la violència masclista: realitat, incidència, prevenció, atenció... Les activitats apareixen a l' agenda d'actes conjunta dels municipis de la Mancomunitat.

La campanya d’aquest any gira entorn la necessitat d’identificar la violència masclista i és per això que s’ha editat un díptic amb l’explicació del cicle de la violència . Aquest es dóna en tres fases: acumulació de tensió, esclat de la violència i reconciliació. El material inclou aspectes i conductes que es donen en la persona agressora i en la persona agredida. El díptic es repartirà a tots els instituts de la Conca d’Òdena per tal que es treballi a classe. També inclou els serveis d’informació i atenció a dones.

A més a més, aquesta commemoració també incorpora un suplement especial sobre el 25N editat a través d'Anoiadiari amb el programa, una presentació de la campanya, entrevista a una advocada especialitzada en gènere del SIE, el cicle de la violència i els serveis d'atenció de la MICOD.

Darrera actualització: 22.11.2017 | 09:19
Darrera actualització: 22.11.2017 | 09:19