Suplement Dones de la Conca d'Òdena

Cada 8 de març l'Àrea d'Igualtat de Gènere de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena edita un suplement pel diari La Veu, on es visualitzen les aportacions de les dones del nostre territori. Dones professionals, dones treballadores, dones emprenedores, interessants relats de vida que és imprescindible donar a conèixer a la nostra societat.

Aquest any 2019 hem volgut visibilitzar dones que estan desenvolupant els seus projectes professionals en sectors masculinitzats.

Encara ara al segle XXI les professions estan marcades per la càrrega de gènere i seguim parlant de segregació horitzontal, és a dir, àmbits que són típicament ocupats per homes (mecànica, enginyeries, informàtica, esports) i els típicament ocupats per dones (àmbit social, assistencial, relacional com educació, sanitat o serveis socials). El valor que com a societat donem a un o altre tampoc és el mateix, ja que els àmbits masculinitzats tenen major prestigi, visibilitat i remuneració.

En aquest suplement del 8 de març de 2019 hem volgut fer palès aquesta discriminació de gènere amb les experiències de dones que han hagut de lluitar per fer-se un lloc en sectors masculinitzats. També hem volgut saber si els seus camins han estat més difícils pel fet de ser dones, si el seu gènere ha suposat haver de rebre comentaris sexistes, o si s’ha qüestionat la seva autoritat pel fet de ser dones.

Aquest especial 8M també vol apropar sectors i noves oportunitats a les dones. Perquè hem de deixar de parlar de feines masculines i feines femenines. I en tenim l’exemple en totes aquestes dones que ens expliquen les seves experiències vitals.

També podeu consultar els suplements d'altres anys:

Dones 2018

Dones 2017

Dones 2016

Dones 2015

Dones 2014

Dones 2013

Darrera actualització: 07.03.2019 | 10:32

Documentació

pdf Dones 2019
0B
Darrera actualització: 07.03.2019 | 10:32