Treballs de neteja de la llera del riu Anoia al pas pels municipis de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena

Dimarts, 7 d'agost de 2018 a les 00:00

Durant el mes de juliol, s’ha estat duent a terme la desbrossada i trituració de canya americana present a la llera del riu Anoia al seu pas pels municipis de Santa Margarida de Montbui, Igualada, Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt. Posteriorment, es procedirà al corresponent tractament per poder combatre aquesta espècie vegetal aliena.

També durant el mes de juliol s’ha procedit a la retirada de les restes vegetals obtingudes de les tasques de manteniment realitzades durant la primavera.

Durant del mes d’agost està previst realitzar el condicionament de la llera del riu al seu pas per la Pobla de Claramunt i la posterior desbrossada amb tractor.

Totes aquestes tasques es duen a terme a través d’un contracte de serveis de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, en el qual participen aquests quatre municipis.

Per tirar endavant aquesta actuació de manteniment, conservació i millora de la llera i l'entorn del riu Anoia, la Mancomunitat té signat un conveni d'encàrrec de gestió amb l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua). Aquesta última és l’encarregada de supervisar que les actuacions es realitzin correctament i segons la normativa reguladora.

Darrera actualització: 07.08.2018 | 09:10