Regidors i regidores de la Conca d’Òdena s’impliquen activament en l’elaboració del Protocol davant l’assetjament sexual en espais públics d’oci

Dimarts, 8 de maig de 2018 a les 00:00

En el marc de l’elaboració Protocol davant l’assetjament sexual en espais públics d’oci, regidors i regidores dels cinc municipis de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) van participar la passada setmana en una comissió per a avançar en el que serà el document i projecte que treballa per espais de festa segurs i lliures d’agressions sexistes al territori.

La sessió va tenir una part més teòrica, en què es van contextualitzat les violències sexuals i on es van preguntar i debatre qüestions com: quines desigualtats de gènere detecten al seu municipi? Com operen en formes de violències de gènere més específiques? Què son les violències sexuals? Succeeixen a les festes populars i en els locals d’oci del territori? A quins espais? Com es poden entendre les violències sexuals en l’oci i relacionades amb el consum d’alcohol i altres substancies? Com es poden prevenir i detectar? Què es pot fer quan succeeixen?.

La sessió també va posar de manifest el compromís dels ajuntaments per a implementar aquest protocol a les pròpies festes i unificar esforços per tal de fer front a una problemàtica que cal treballar des de l’arrel, des de la pedagogia la coeducació i amb els agents organitzadors de les festes del territori, tant a nivell públic com privat i amb tota la ciutadania.

Darrera actualització: 08.05.2018 | 12:51