La MICOD reprèn la 2ª fase del Procés participatiu del Pla director urbanístic d'activitat econòmica de la Conca d' Òdena

Divendres, 4 de setembre de 2020 a les 00:00

El passat mes de juny, la Mancomunitat de la Conca d’Òdena juntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya van engegar el procés participatiu del Pla director urbanístic d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO).

La primera fase d’aquest procés, que va arrencar el passat mes de juny, tots els veïns i veïnes de la Conca d’Òdena varen poder consultar en detall tota la informació, propostes i el document que entrarà a debat en la FASE II. A més, la FASE I del procés participatiu, que va concloure el passat 31 d’agost, va permetre recollir un total de 104 propostes noves dels veïns i veïnes.

El 17 i 24 de setembre s’iniciarà la FASE II del procés participatiu amb dues noves sessions telemàtiques. Aquestes sessions, a més d’informar i explicar la proposta inicial del PDUAECO i les competències d'un PDU, també seran l’espai on obrir a debat les propostes que va presentar Territori a través del PDU el passat mes de juny.  

Amb aquests dos tallers, es culmina la fase inicial d’un procés participatiu impulsat voluntàriament per la Mancomunitat i la Generalitat. Un procés que a través de les sessions de debat amb experts, els tallers i la resta d'accions del procés participatiu, assoleix l’objectiu de recollir les necessitats i sensibilitats del conjunt de la ciutadania i els diferents agents socioeconòmics per tal d’enriquir el Pla Director.

El procés participatiu dona l’oportunitat a tothom de participar des d’una posició informada i, en aquest sentit, s’han plantejat les sessions de debat amb persones expertes que coneixen el territori en els seus diferents àmbits: econòmic, laboral, ambiental, agrícola, etc.

Des de la Direcció General de Participació de la Generalitat de Catalunya, qui vehicula i lidera el procés participatiu, ha assegurat que es recolliran totes les propostes que faci la ciutadania i s’informarà de quines de les aportacions s’hauran incorporat al PDUAECO.

El Pla Director Urbanístic d’activitat econòmica, en definitiva, és una eina útil i eficaç que ofereix el Govern de la Generalitat amb un projecte de reactivació econòmica impulsat pels set ajuntaments de la Conca d’Òdena. Un projecte que definirà un model econòmic per generar noves oportunitats pel territori, atraient noves inversions i empreses que crearan ocupació de qualitat, alhora que reactivarà els sectors ja existents, sempre des de l’equilibri territorial, combinant comerç, serveis, sector primari i sector industrial.

Les inscripcions per participar en alguna de les sessions de la FASE II es podran sol·licitar del 4 de setembre fins al 13 de setembre a través del portal web participa.gencat.cat. Per afavorir la dinàmica dels tallers, les places d’inscripció estaran limitades a 30 persones per taller, ja sigui a títol individual o a través d’una de les entitats. 

Darrera actualització: 15.10.2020 | 10:47