La MICOD i la UEA uneixen esforços per apostar per una Anoia circular i una comarca de talent

Dijous, 7 de juny de 2018 a les 00:00

L’OFICINA DE CAPTACIÓ D'INVERSIONS DE LA MICOD i LA UEA col·laboraran per promoure el territori i atraure noves empreses i noves oportunitats

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena i la Unió Empresarial de l'Anoia signen un conveni en el marc de col·laboració per refermar el seu compromís per l’economia i el medi ambient de l’Anoia, factors claus per a l’atracció de noves inversions

Estimular el creixement econòmic i empresarial a l’Anoia, retenir el talent, captar noves empreses perquè vulguin instal·lar-s’hi i impulsar el model d’economia circular a la comarca, són algunes de les màximes premisses que han acordat la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) i la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) el passat dimarts, dia 29 de maig de 2018.

La UEA ha anat treballant -i segueix treballant- per detectar les necessitats i preocupacions dels empresaris del territori. En aquest treball de camp constant, l’entitat ha observat que hi ha un ampli consens: la dificultat de trobar personal especialitzat, és a dir, talent. Per aquest motiu, la patronal anoienca -a través de l’últim projecte Talent Capital Anoia- incideix en fer el territori més atractiu, que ajudi a la consolidació de les empreses existents evitant que marxin i afavorint que noves empreses vulguin instal·lar-s’hi.  

Tot i això, l’altra aposta és el medi ambient i la gestió de residus a l’Anoia. Donat que estem davant del canvi d’un model d’economia lineal a una economia circular, s’ha decidit entomar i impulsar un projecte -anomenat Anoia Circular- i que contribueixi tant a millorar la competivitat de les empreses del territori com en avançar en la recerca de processos productius respectuosos amb el medi. 

Per la seva banda, la MICOD treballa per la promoció econòmica del territori, possibilitant la renovació i el creixement de l’activitat empresarial mitjançant la seva Oficina de Captació d'Inversions Empresarials.  En aquest sentit, la MICOD es compromet amb el territori per apostar per una Anoia circular i una comarca de talent, ja que l’ens considera clau el talent per atraure noves empreses i noves inversions a la comarca -però també consolidant les existents- i així posicionar a l’Anoia com a capital del Talent, i al mateix temps, convertir el territori en una comarca compromesa i cada vegada més circular, un gran valor afegit que afavorirà l’atracció d’empreses amb els mateixos valors, però que també en facilitarà el creixement de les existents.

En el conveni, ambdues entitats es comprometen amb el territori i la comarca -l’Anoia- i clarifiquen que a partir d’ara, seguiran un full de ruta marcat per l’aposta conjunta per una Anoia circular i una comarca de talent a través d’aquests dos projectes, Talent Capital Anoia i  Anoia Circular.

En aquest sentit, seguiran treballant conjuntament -i de forma coordinada- per l’atracció de noves empreses i noves inversions a l’Anoia, acompanyant i donat suport a les empreses que volen créixer i les que es volen implantar de nou en el territori a través d’aquestes dues línies de treball. Amb el disseny d'aquesta estratègia de suport al sector industrial, especialment orientada a l’atracció de noves inversions, es dona un pas més en la col·laboració público-privada.

Darrera actualització: 20.06.2018 | 10:48