La MICOD busca “manetes” de 16 a 29 anys en el marc del projecte Conca Industrial 4.0

Dimarts, 21 de juliol de 2020 a les 00:00

 

  • La MICOD fa una aposta decidida per incorporar les dones al sector industrial i anima a les joves a inscriure’s al curs
  • El curs, de 300 h, comença el 14 de setembre i finalitzarà al desembre. Inclou una part teòrica i una pràctica així com sessions de gestió emocional i apoderament, networking i speed dating
  • Les inscripcions estan obertes a ocupacio@micod.cat i al telèfon 93 805 57 10

El projecte Conca Industrial 4.0 s’emmarca en les actuacions de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena i compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena posa en marxa el projecte formatiu la Conca Industrial 4.0 amb l’objectiu d’afavorir la inserció dels joves, nois i noies, del territori. El projecte, teòric i pràctic, ofereix l’especialitat de polimantenidor industrial amb una acció formativa teòrica i pràctica de 300 h.

Fa pocs dies s’han publicat les dades poc encoratjadores del mercat de treball i l’atur continua pujant a la comarca de l’Anoia, on afecta més de 9.000 persones. Una xifra preocupant, assegura Raquel Serra, coordinadora de la MICOD, ja que suposa un increment important si la comparem amb la d’altres exercicis i afecta especialment als joves. D’aquí que, des de la MICOD, es faci una aposta decidida per millorar l’ocupabilitat dels joves aturats de la conca d’Òdena, diu Serra.  

Raquel Serra explica que des de la Mancomunitat s’han realitzat accions de promoció de l’ocupació i foment de la competitivitat en diferents sectors que històricament han estat rellevants per al territori com les TIC, la metal·lúrgia, l’adoberia i el gènere de punt.

És el cas del Reinmet, enfocat en el sector del metall, que s’ha desenvolupat durant els tres darrers anys. Durant aquest temps, explica la coordinadora de la MICOD, s’han desenvolupat diferents accions per fomentar la inserció dels joves en aquest sector aconseguint un èxit d’ocupació superior al 70%. A l’hora de contractar, assegura Serra, les empreses tenen molt en compte la motivació i les ganes d’aprendre dels joves. 

En el decurs del Reinmet, diu Rebeca Álamo, tècnica d’ocupació de la MICOD,  les empreses amb les que tenien una estreta relació, els van traslladar la manca de perfils en aprenent d’ofici qualificat.

La MICOD fa una aposta decidida per incorporar les dones al sector industrial i anima a les joves a inscriure’s al curs

La nova proposta formativa de la MICOD, Conca Industrial 4.0, s’adreça a nois i noies de 16 a 29 anys, que estiguin a l’atur i que resideixi a la Conca, amb estudis d’ESO o Graduat Escolar finalitzat i, sobretot, amb interès per aquestes feines més manuals, més manipulatives, aprendre un ofici industrial, en resum, ser “un manetes”.

Des de la MICOD, Rebeca Álamo, fa una crida especial a les dones perquè s’inscriguin al curs amb la voluntat d’anar fomentant la seva incorporació en un sector que ha estat històricament ocupat per homes. De fet, assegura Álamo, gràcies a iniciatives com la del Reinmet, la participació de les dones en el sector industrial ha crescut en un14%.  

La presència, pràcticament inexistent de les dones en aquest sector, al voltant del 20% de les plantilles, afegeix un punt extra de motivació a la MICOD que convida a les dones de 16 a 29 anys a fer la inscripció al curs. Asseguren que les empreses no contracten més dones perquè no hi ha oferta, però quan s’han donat candidatures, les dones han acabat inserint-se al mercat laboral. Álamo també ha destacat el canvi experimentat en el sector industrial actual, on bona part de la feina física s’ha substituït o complementat amb tecnologia 4.0.  

El curs Conca Industrial 4.0 oferirà coneixements d’electricitat, indústria, soldadura, pneumàtica i electropneumàtica. També s’impartiran sessions de gestió emocional i apoderament, de neetworking i d’speed dating –contacte ràpid- amb empreses. Així mateix el curs inclou diferents sessions de sensibilització i foment de les ocupacions industrials.

Les inscripcions al curs ja estan obertes. Si esteu interessats, podeu contactar  a ocupacio@micod.cat o al telèfons 93 805 57 10 . El curs comença el 14 de setembre i finalitzarà al desembre.

Darrera actualització: 21.07.2020 | 10:28

Enllaços