La Mancomunitat per a l’eradicació de la violència masclista

Dijous, 30 de novembre de 2017 a les 11:00

El passat 24 de novembre va tenir lloc l’acte central de la campanya pel Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones. Tallers que van tractar sobre violència contra les dones i sobre l’opressió del masclisme i el patriarcal vers les dones.

Les històries de la contacontes Anna García es van completar amb un taller per a infants i famílies on es van redactar desitjos contra la violència masclista. La plaça de l’Ajuntament va aplegar força gent en el moment de la lectura del Manifest Institucional del 25N, que van apropar les regidores d’Igualtat Carme Riera, d’Igualada i Vanessa Massons, d’Òdena. Després de llegir el manifest es van fer volar els desitjos amb globus d’heli.

La Plataforma feminista de l’Anoia va organitzar una concentració per dissabte al matí amb una performance amb sabates vermelles en record de les dones que han patit violència masclista i també es va fer la lectura del manifest.

El Departament de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada també va engegar el procés participatiu de salut i dones amb la primera sessió, en aquest cas, sobre violència masclista. 15 dones van participar activament de les dinàmiques i van fer propostes per a treballar en la incidència de la violència i la seva repercussió en la salut de les dones.

Durant aquesta setmana la Mancomunitat també ha organitzat un taller d’autodefensa per a dones el qual ha estat molt participat i s’han treballat aspectes relacionats sobretot amb la prevenció activa com mantenir la calma, prendre consciència dels contextos hostils i analitzar correctament les situacions que poden ser de perill.

Els departaments de joventut també han estat protagonistes aquesta setmana amb taller per a joves: a Igualada el taller Prou sexisme, fem un rap sobre violències masclistes i el gènere al trap i hip-hop , a La Pobla de Claramunt el taller I tu, com lligues? sobre el consentiment i les relacions sexuals respectuoses, i a Òdena el teatrefòrum És de conya? sobre els mites de l’amor romàntic i la identificació de la violència i el taller Saps què és la violència masclista? amb l’Espai Jove del barri Sant Pere.

Durant el mes de desembre encara es podran visitar les exposicions i es podrà participar dels dos concursos que s’han obert amb motiu del 25N: 1r Concurs d’Instagram per l’eliminació de la violència contra les dones i V Concurs de portades per la Igualtat de gènere.

Podeu consultar la informació dels actes que encara queden aquí.

Darrera actualització: 30.11.2017 | 11:51

Imatges

Autodefensa