La Mancomunitat fa crida a participar al Protocol davant les agressions sexistes

Dimarts, 7 de novembre de 2017 a les 00:00

Des de l’Àrea d’Igualtat de Gènere de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena, conjuntament amb la Diputació de Barcelona i l’Observatori Noctàmbul@s, s’ha iniciat un procés participatiu per a l'elaboració d’un Protocol i Pla d’Actuació davant l'assetjament sexual en espais públics d'oci. Aquest procés s’ha iniciat al passat mes d'octubre i tindrà la seva finalització a finals de maig del 2018.

El Protocol té l’objectiu de detectar les claus que articulen les dinàmiques de l’oci actual i en particular el juvenil, i entendre com es relaciona amb actituds, comportaments i fonaments masclistes i sexistes i la relació d’aquests hàbits amb el consum d’alcohol i altres substàncies. El projecte dotarà els municipis de la conca d’Òdena d’un Protocol de prevenció, detecció, atenció i intervenció en situacions d’abusos sexuals en espais públics i capacitarà els i les professionals que en algun moment hagin d’intervenir per donar resposta a les diferents violències.

Totes aquelles persones que vulguin participar en el procés ho podran fer de diferents maneres:

  • Omplint un qüestionari sobre abusos, assetjament i violència sexual en espais d’oci. El podeu compartir amb tothom que vulgueu. És totalment anònim i confidencial.
  • Formant part de la Comissió Participativa per elaborar el protocol. Aquesta es reunirà aproximadament 3 vegades fins al final del procés.
  • Apuntant-se a una Marxa Exploratòria i de reconeixement de l’entorn sobre la percepció de la inseguretat associada als diferents espais públics pel municipi. Data encara per confirmar.
  • Apuntant-se a alguna de les formacions o tallers que es faran per entendre què son les violències masclistes en l’àmbit d’oci. Data encara per confirmar.

Per a prendre part del procés, en qualsevol dels seus formats, podeu apuntar-vos al correu: igualtat@micod.cat

Darrera actualització: 10.11.2017 | 10:50