Actes entorn el Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones

Dimarts, 7 de novembre de 2017 a les 11:00

La Mancomunitat organitza i coordina un any més les activitats de commemoració del 25 de novembre, Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones. Una xacra que, segons la OMS, és el major problema de salut de les dones. “Violence against women. Fact sheet” diu que 1 de cada 3 dones en el món, han patit violència física o sexual i el 30% de les dones han patit violència d’una parella masculina. També remarca que el 38% dels assassinats a dones, a nivell global, són ocasionats per les seves parelles o ex parelles.

La Mancomunitat coordina les agendes d’actes que s’organitzen a la Conca d’Òdena des de diverses entitats i també els mateixos ajuntaments. Les agendes es distribuiran a diferents equipaments municipals i es podrà consultar a la pàgina web de la mancomunitat  o també dels diversos ajuntaments.

D’entre les activitats hi ha exposicions, molts tallers per a joves sobre prevenció de violències masclistes, un taller per a dones de defensa personal, cinema, xerrades, tallers per a infants amb perspectiva de gènere, entre d’altres. També s’iniciarà el Procés participatiu de salut i dones on es convida a dones de totes les edats a debatre sobre temes d’interès per a la població femenina. En aquesta ocasió es parlarà de la violència masclista: realitat, incidència, prevenció, atenció...

La campanya d’aquest any gira entorn la necessitat d’identificar la violència masclista i és per això que s’ha editat un díptic amb l’explicació del cicle de la violència. Aquest es dóna en tres fases: acumulació de tensió, esclat de la violència i reconciliació. El material inclou aspectes i conductes que es donen en la persona agressora i en la persona agredida. El díptic es repartirà a tots els instituts de la Conca d’Òdena per tal que es treballi a classe. També inclou els serveis d’informació i atenció a dones.

Darrera actualització: 07.11.2017 | 11:19