Es recapten 1241 articles d’higiene femenina

Dimecres, 12 de juliol de 2017 a les 00:00

L’agenda de Salut i dones ha culminat amb la presentació del procés participatiu sobre "Salut i dones" que engegarà el proper mes d'octubre.

Durant 8 setmanes la Conca d’Òdena s’ha farcit d’actes relacionats amb la salut de les dones, organitzats amb motiu de la commemoració del 28 de maig, Dia internacional d’acció per la salut de les dones. La commemoració del 28 de maig posa damunt la taula la necessitat d’estudiar i analitzar els casos de les dones des de la perspectiva de gènere, tenint en compte tots els factors diferencials: genètics, biològics, fisiològics, endocrins, psicològics, etc. Els biaixos de gènere han fet que falti investigació científica respecte a temes com el dolor o que s’acceptin amb poc rigor casualitats no provades.

Així, en la commemoració d’aquest 2017 s’han treballat aspectes com els cicles vitals femenins a través d’un taller dinamitzat per la Fundació Aroa i organitzat pel Departament de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada, i el qual ha tingut una expectació i una rebuda exitosa i que denota la necessitat de treballar aquests aspectes de forma continuada. Les valoracions de les dones participants han estat molt positives. En les activitats d’enguany també s’han treballat aspectes diferencials de la salut de les dones que posen de manifest la necessitat de treballar específicament els casos femenins, per exemple en la xerrada organitzada pel CAP de Vilanova del Camí, la presentació de l’estudi Pobresa energètica en perspectiva de gènere organitzat per la MICOD o també l’Abordatge de la salut mental de les dones de l’Associació APPA. A Vilanova del Camí, per la seva banda han organitzat un taller de defensa personal per a dones i des de la Mancomunitat s’ha organitzat un taller per a treballar el sòl pèlvic i abdominals a través de tècniques hipopressives, una necessitat d’abordatge detectada i que preocupa a les dones.

L’agenda del 28 de maig també ha inclòs aspectes relacionats amb la sexualitat i la llibertat de les dones, un aspecte que la cultura patriarcal ha reprimit, organitzada des del SIE de la Catalunya Central. També s’ha assistit a dos instituts per treballar aspectes com l’autoconcepte, l’autoimatge i els canons de bellesa irreals i també la prevenció de violència masclista, a través del teatre.

Les activitats han culminat amb la presentació del Procés Participatiu que engega el Departament de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada amb el suport de l’Àrea d’Igualtat de Gènere de la Mancomunitat. Els grups de treball s’iniciaran la propera tardor i s’espera que dones de totes les edats s’apropin a fer propostes per a treballar aspectes relacionats amb la salut que les preocupa. Per a prendre part del procés podeu posar-vos en contacte amb el Departament organitzador a promociosalut@aj-igualada.net o també al telèfon 93 8031950 ext.409.

La primera edició del recapte específic de productes d’higiene femenina, empès en el marc de commemoració del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, clou amb un conjunt de donacions més que generoses. Compreses, discos de lactància, gels de bany, salvaslips, tampons, entre molts altres, han estat els articles que han rebut els diferents Bancs d’Aliments de la Conca d’Òdena. Tanmateix, aquests segueixen oberts a noves donacions que vulguin realitzar-se durant la resta de l’any.

Per municipis, el Banc d’Aliments d’Igualada va recollir un total de 1021 articles destinats a la higiene femenina (604 compreses, 252 salvaslips, 82 bolquers, 32 tampons, 30 discos de lactància, 12 gels de bany, 2 xampús, 2 packs de tovalloletes, 2 cremes corporals, 1 colònia, 1 pasta dentífrica, 1 sabó de mans); el Banc d’Aliments de Santa Margarida de Montbui va recollir-ne 136 (104 compreses i 32 tampons) i el Banc d’Aliments de Vilanova del Camí va recollir-ne 84 (34 compreses i 50 salvaslips).

Darrera actualització: 12.07.2017 | 12:48